SHUTTERSTOCK
Novi hit

Tortilja za mršavljenje za kojom je internet poludio - potrebna su vam samo dva sastojka

Može je napraviti svatko

Ova viralna tortilja uzela je maha na TikToku te napravila cijeli jedan trend, a njezina popularnost u potpunosti je opravdana. Radi se o tortilji napravljenoj od samo dva sastojka koji vrve proteinima: jaja i svježi kravlji sir (u redu je i zrnati ako preferirate), a priprema ne može biti jednostavnija. Influencerica Ilana koja na svome TikTok kanalu NutritionBabe ima dva milijuna pratitelja i objavljuje većinom recepte se također uključila u trend proteinske tortilje.

- Ovaj trend tortilje od svježeg sira je izvan kontrole i obožavam to - rekla je na početku videa.

@nutritionbabe This Viral Cottage Cheese Wrap Did Not Disappoint!!! Follow for more healthy, high protein recipes. This would make a perfevt dinner or snack with the 2B mindset program To make the wrap: Preheat oven to 350°F. Blend: 1 cup lowfat cottage cheese 1/2 cup egg whites 1 garlic clove 1/2 tsp dried basil Pour on a greased baking sheet and bake for 45 min. Its long but worth it. #cottagecheese #cottagecheesewrap #highproteinmeals #healthyrecipes #highproteinwrap #proteinrecipe ♬ original sound - NutritionBabe

Evo i recept

Potrebna su vam dva jaja i jedno pakiranje svježeg kravljeg sira, otprilike 300 g. Iako Ilana u videu koristi bjelanjke iz kartona, u Hrvatskoj to nije toliko popularno, a recept će biti gotovo isti i s dva obična jaja.

- Sada ćemo od toga napraviti visoko proteinske tortilje - preporučila je Ilana u videu te sir, jaja i malo začina po želji stavila u blender, a ako nemate blender bez brige jer za ovaj recept nije ni nužan.

Ako nemate blender, smjesu jaja i sira možete dobro ukomponirati i žlicom za mućenje ili vilicom, bitno je da postanu jedna smjesa i da su jaja dobro izmućena. Nakon što je smjesa ukomponirana, potrebno ju je izliti u kalup preko kojega ste stavili masni papir kako se smjesa ne bi za njega zalijepila.

- Ovo je definitivno nešto čega se ja nikada ne bih sjetila - poručila je Ilana.

Nakon što ste smjesu poravnali u jedan sloj jednake debljine, potrebno ju je staviti u već prethodno ugrijanu pećnicu na 35 minuta na 180˚C . I tako ste dobili tortilju koja sama ima čak 35 grama proteina, a kako je iskoristiti za obrok?

Ideja za obroke

Nakon što je vaša tortilja gotova možete ju napuniti kojim god sastojcima želite. Ilana je u videu stavila rikulu, rajčicu, avokado, malo balzamičnog octa i završila tako što je tortilju zamotala. Ovakva verzija je odlična i za vegetarijance jer Ilana nije koristila mesne proizvode, a ovu tortilju možete napraviti na još sto načina. Evo jedan s još više proteina:

  • Pola konzerve tune u salamuri
  • Svježi krastavac
  • Rajčica
  • Paprika
  • 50 g grčkog jogurta pomiješanog s malom žlicom light majoneze i pola češnje češnjaka

Sve te sastojke staviti u tortilju, ali paziti da je ne pretrpate i dobili ste jedan zadovoljavajući obrok savršen i za doručak i za ručak i za večeru čiji recept stalno možete izmjenjivati.

Ova tortilja savršeno je zdrava i odlična ako ste u procesu gubitka ili održavanja kilograma jer je niskokalorična i puna proteina, što znači da vam neće oduzeti puno kalorija u danu, a držat će vas sitima do sljedećeg obroka.

Linker
04. lipanj 2024 14:36