Biskvit, suhi sastojci:
200 g (1 ½ šalica) polubijelog brašna
65 g (½ šalice) integralnog brašna
2 žličice praška za pecivo bez aluminija
1 žličica sode bikarbone
¼ žličice soli
1 žličica cimeta
Biskvit, tekući sastojci:
170 g (⅔ šalice) javorovog ili agavinog sirupa
100 g (½ šalice) kokosovog ulja, rastopljenog
sok i korica 3 organske naranče
2 žličice jabučnog octa
1 žličica ruma (nije nužno)
Za kraj:
330 g (3 šalice) sitno ribane mrkve (na ribež za parmezan)
60 g (½ šalice) grožđica, sitno sjeckanih
80 g (½ šalice) tostiranih sjeckanih oraha
40 g (1 šalica) kokosovog brašna
Za kremu:
1 šalica indijskih oraščića namočenih preko noći s malo soli
¼ žličice praha bourbon vanilije
¼ šalice slada od smeđe riže, meda ili agavinog sirupa
sok i korica 2 organska limuna
vode po potrebi (maksimalno ½ šalice)
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Dno kalupa za tortu dimenzija 24 cm obložite masnim papirom.
- U dvije zdjele pomiješajte zasebno suhe i zasebno tekuće sastojke.
- Mrkvu, grožđice, orahe i kokos ostavite sa strane.
- Tekuće sastojke prelijte u suhe pa izmiješajte u jednoličnu smjesu.
- Dodajte mrkvu, grožđice, orahe i kokos pa dobro pomiješajte u jako gusto tijesto.
- Poravnajte u kalupu i pecite oko 30 minuta ili dok čačkalica ubodena u biskvit ne izađe suha. Ostavite da se hladi.
- Za kremu, u blender visoke brzine dodajte namočene oraščiće (koje ste prethodno ocijedili) i sve ostale sastojke osim vode. S
- trpljivo miksajte dodajući po potrebi malu količinu vode i smjesu gurajte štapom blendera dok ne dobijete laganu viskoznu kremu bez mrvica i grudica, koja teksturom podsjeća na šlag.
- Premažite preko ohlađenog kolača i pospite listićima kokosa. Dobar tek!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....