Možda je baš brokula jedna od onih namirnica koja uvijek ostaje zadnja u vašem hladnjaku spremana za pretvaranje u ukusan i zdrav obrok. Ponekad nam nedostaje inspiracije pa često obrok pripremamo na već i nama samima jednoličan način. Ipak, jednostavno možemo učiniti zabavnim i ukusnim. Za ovu smo kombinaciju potražili inspiraciju na društvenim mrežama.
Zgnječena brokula s parmezanom
Sastojci
- 1 brokula u cvjetićima kuhana u slanoj vodi
- 100 g parmezana
- maslinovo ulje
- sol
- slatka paprika
Priprema
1. Skuhajte brokulu tako da se lako može zgnječiti u plehu.
2. Odložite kuhane cvjetiće na pleh obložen papirom za pečenje i izgnječite ih čašom.
3. Premažite ih mješavinom od maslinovog ulja, soli i slatke paprike.
4. Po vrhu pospite naribani parmezan i pecite u pećnici na 220 stupnjeva sve dok brokula ne postane hrskava po rubovima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....