¼ crvenog vinskog octa
1 žličica meda, sol i papar
½ glavice ljubičastog luka
4 zelene paprike ili šparoge
1 ½ žličica kumina
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica čilija
2 šalice narezanog kineskog kupusa
4 cherry rajčice
4 otkoštena pileća zabatka
8 tacosa
Za umak:
½ avokada, oguljenog
2 žlice svježeg korijandera
1 žlica limunova soka
1 veći režanj češnjaka
Priprema:
- Pomiješajte ocat, med te sol i papar te zatim u to dodajte luk. Ostavite da odleži na sobnoj temperaturi najmanje pola sata.
- U blender stavite avokado (dio ostavite za serviranje), korijander, limonov sok, češnjak, ½ žličice kumina i malo soli, te usitnite tek toliko da se poveže, ne i da postane kremasto. Prebacite u zdjelicu, pokrijte i stavite u hladnjak.
- Izmiješajte maslinovo ulje, čili, ostatak kumina i malo soli te time premažite piletinu.
- U tavi ugrijte ulje i pecite piletinu, prvo s kožom prema dolje, desetak minuta. Kad je pečena, pustite je da odleži par minuta, te je tek potom narežite. Na toploj tavi prepržite cherry rajčice i papriku. Sada ocijedite i luk.
- Zagrijane tacose napunite kupusom, piletinom, lukom, a po želji i dresingom od jogurta i vlasca. Ako želite, možete dodati i još neke začine te ukrasiti po željji. Servirajte odmah.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....