Suhi sastojci:
130 g (1 šalica) polubijelog brašna
35 g (¼ šalice) integralnog brašna
1 žličica sode bikarbone
1 žličica praška za pecivo bez aluminija
30 g (⅓ šalice) kakao praha
½ žličice cimeta
Tekući sastojci:
120 ml (½ šalice) sojinog mlijeka ili vode
150 g (½ šalice) javorovog ili agavinog sirupa
prah vanilije (na vrh noža)
50 g (¼ šalice) blagog maslinovog ulja
85 g (½ šalice) kiselog zelja, dobro opranog i sitno nasjeckanog
45 g (¼ šalice) tamne čokolade, usitnjene
80 g (½ šalice) oraha ili drugih orašastih plodova, nasjeckanih
Količina je dostatna za lim za pečenje dimenzija 24x18 cm, a trebate ga, preporučam, obložiti masnim papirom.
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- U većoj zdjeli pomiješajte sve tekuće sastojke i dodajte sjeckani kupus. Mutilicom dobro izmiješajte.
- Na zdjelu stavite gusto cjedilo pa u njega dodajte suhe sastojke (osim oraha i čokolade) i prosijte u tekuće sastojke. Dobro promiješajte da dobijete gustu homogenu smjesu.
- Umiješajte orahe i sjeckanu čokoladu. Prebacite u lim za pečenje i pecite 25 do 27 minuta pa ohladite prije rezanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....