SHUTTERSTOCK
Za prste polizati

Savršeno proljetno predjelo: šparoge omotane hrskavom slaninom

Rapsodija od pet jednostavnih sastojaka

Tražite li inspiraciju za brze, ali istovremeno ukusne i hranjive obroke? Hrskava panceta i nježne šparoge, dvije namirnice koje se međusobno savršeno nadopunjuju, mogu poslužiti kao ukusno proljetno predjelo ili pak prilog raznim juhama. Rapsodiju okusa od pet jednostavnih sastojaka zapečenih u pećnici možete iskušati već u idućem kulinarskom pothvatu.

Šparoge umotane u slaninu

Za ovaj brz i jednostavan za pripremu obrok, pogodan za osobe na bezglutenskoj prehrani, Paleo ili low carb prehrani bit će potrebno:

  • šparoge
  • 12 kriški slanine
  • 5 ml maslinovog ulja
  • 1/4 žličice češnjaka u granulama ili češanj svježeg češnjaka
  • 1/4 žličice crnog papra
  • prstohvat soli

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih i namastite protvan.

2. Šparogama odrežite drvenaste krajeve, pokapajte maslinovim uljem te po ukusu pospite češnjakom, soli i crnim paprom.

3. Ploške slanine prerežite po dužini kako biste dobili uže trakice. Svaku trakicu čvrsto omotajte oko stabljike šparoge stvarajući prugasti uzorak.

4. Pecite 10 minuta pa okrenite (koristite hvataljke za okretanje.) Pecite još pet do 10 minuta, dok slanina ne postane gotovo hrskava.

17. prosinac 2024 16:50