Tako dobar
 Getty Images/iStockphoto
izaziva ovisnost

Receptom za pečeni krumpir zapalila internet, ključ hrskavosti je u ovom tajnom sastojku

Donosimo recept za pečeni krumpir kojem nećete moći odoljeti

Nutricionistica Laura Ford iz Melbournea je otkrila tajni sastojak zahvaljujući kojem će vaš pečen krumpir uvijek biti nevjerojatno sočan i hrskav. Tajna je u medu (i krušnim mrvicama).

- Ova krumpir izaziva pravu ovisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s najhrskavijim rubovima. Unaprijed se ispričavam jer ih jednostavno nećete moći prestati jesti - napisala je Laura na Instagramu.

Sastojci:

  • 2 kg crvenog krumpira narezanih na ploške od 1 centimetar
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 50 g maslaca
  • višenamjenski začin
  • sol i papar
  • 1 - 2 žlice meda (ovisno o tome koliko želite slatkoće)


Priprema:

  1. Zakuhajte lonac vode i dodajte krumpir. Kuhajte ga između četiri i pet minuta dok ne omekša (ne smije se raspadati)
  2. Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa
  3. Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći na dvije minute dok se maslac ne otopi
  4. Dodajte ocijeđeni krumpir i pomiješajte ga s uljem
  5. Dobro začinite. Dodajte malo krušnih mrvica za dodatnu hrskavost
  6. Pazite da se krumpir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa
  7. Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav
  8. Prelijte med preko krumpira dok je vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom ili ružmarinom
Linker
17. studeni 2024 12:04