Foto: iStock
Crvena, sočna, puna vitamina

Provansalska rajčica

za 4 osobe

800 g rajčica
4 češnja češnjaka
2 žlice maslinova ulja
75 g krušnih mrvica
1 vezica peršina
sol i papar

Priprema:

  1. Operite rajčice, obrišite ih, prerežite i pritisnite polovice da izađu sjemenke. Uljem premažite prikladnu posudu i posolite ulje.
  2. Složite rajčice ispupčenom stranom prema dolje. Posolite, popaprite i prelijte ostatkom ulja te pecite 20-ak minuta u pećnici na najviše 180°C.
  3. U međuvremenu sitno narežite češnjak i peršin i pomiješajte s mrvicama. Izvadite posudu pa rajčice pospite gustom smjesom češnjaka i peršina te stavite na jaku vatru još pet minuta. Ovo je jedno od rijetkih jela koje je ukusnije podgrijano.
Linker
22. studeni 2024 08:01