Svježe jagode su pogodne za pripremu odličnog pirea, a pravi je gušt jesti desert od ovog omiljenog voća tijekom cijele godine.
Pire od jagoda se ne kuha i blago je zaslađen, a upravo po tome se razlikuje od pekmeza. Može trajati do pet dana ako se čuva u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku. Može se i zamrznuti te tako čuvati do tri mjeseca.
Odličan je dodatak palačinkama, sladoledu, kolačima i tortama. Vjerujte nam, nećete požaliti ako ga pripremite.
Sastojci:
- 600 grama svježih jagoda
- 1/2 limuna srednje veličine
- 30 grama šećera
Priprema
- Jagode izrežite na četvrtine i stavite u blender. Potom dodajte sok iz pola limuna te šećer.
- Sve sastojka blendajte dok smjesa ne bude glatka i ujednačena, 1-2 minute.
- Spremno je za posluživanje ili zamrzavanje!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....