200 g pilećih prsa
200 g tjestenine
5 češnjeva češnjaka
komad svježeg đumbira (5 cm)
4 grančice majčine dušice
250 ml pilećeg temeljca
30 g maslaca
2 žlice maslinovog ulja
sol i papar
Priprema:
- Piletinu izrežite na komade.
- Majčinu dušicu operite, otkinite listiće s grančica i pospite ih po mesu.
- Meso posolite i popaprite, sve prelijte maslinovim uljem i izmiješajte.
- Zatim meso popržite na tavi da dobije rumenu koricu. Izvadite meso iz tave.
- U tavu dodajte 10 grama maslaca te oguljeni i nasjeckani đumbir i češnjak. Kratko popržite pa prelijte temeljcem.
- Sve kuhajte dok se količina ne smanji za jednu trećinu.
- Na kraju dodajte preostalih 20 grama maslaca i dobro izmiješajte. Dodajte piletinu i tjesteninu skuhanu al dente.
Savjet plus!
Đumbir i češnjak daju intenzivan okus ovom jelu pa po želji možete smanjiti njihovu količinu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....