Ako je ijedno voće poznato, a zanemareno, to je kruška. No ona je najbolja namirnica za gušteraču, koju smo također skloni zaboraviti. Preopterećenu gušteraču najbolje će umiriti kruška.
Kilogrami padaju
Ujedno je rajsko voće za jetru jer podupire proces čišćenja i može spriječiti cirozu. Pulpa kruške bogata je fitotvarima, mineralima u tragovima i aminokiselinama koje se vežu za otrove u tijelu i izbacuju ih iz organizma.
Kruška stabilizira razinu šećera u krvi i velika je pomoć u mršavljenju. Jedna kruška srednje veličine ima oko 90 kalorija. Sadrži vitamin C i flavonoide te je dobar izvor bakra, koji nas štiti od štetnog djelovanja slobodnih radikala.
Između obroka
Kora kruške bogata je vlaknima koja snižavaju loš, LDL kolesterol i eliminiraju sluz iz tijela. Kruška je idealna za oporavak nakon operacija ili otrovanja te kod osoba koje su na posebnim dijetama.
Kruške je najbolje jesti između doručka i ručka ili kasno popodne jer smanjuju poriv za slatkim i za prejedanjem. Kruška je među voćem najmanje alergena.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....