Za tjesteninu:
- 50 dag brašna
- 1/2 šalice usitnjene kuhane cikle
- malo soli
- malo mlake vode
- malo chilija
Priprema:
Ciklu skuhajte u vodi sa žlicom ulja pa je izblendajte.
Zajedno s navedenim sastojcima umijesite tijesto pa ga ostavite u hladnjaku pola sata.
Nakon toga ga razvaljajte i režite oblike prema želji.
Za preljev:
- 1 luk ljutika
- 2 češnjaka
- maslinovo ulje
- vezica bosiljka
- 20 pinjola
- sol
- 1 vezica lista peršina
- 1 brokula
- 10 zelenih mahuna
- 1 krastavac
- 1 žlica sezamovog ulja
- pistacije
- cvijet nevena
Priprema:
- Na ljutici i češnjaku ispirjajte nasjeckani peršin, pinjole i bosiljak. Ohladite i izblendajte u pesto.
- Začinite prema želji solju i maslinovim uljem.
- Mahune i brokulu skuhajte na pari.
- Na toploj tjestenini servirajte skuhano povrće, pesto, svježi krastavac, nasjeckane pistacije, sezamovo ulje i cvijet nevena.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....