SHUTTERSTOCK
Sline nam cure

Gotovo za nekoliko minuta! Ovaj božanstveni recept za francuski tost s Nutellom morate isprobati

Jednostavan i ukusan recept za francuski tost s Nutellom će vas oduševiti


Znamo da trebamo smanjiti unos šećera i rafiniranih proizvoda, ali tko im može odoljeti? Osim toga, ako redovito jedete zdravo zašto ne biste s vremena na vrijeme uživali u nečemu jako kaloričnom i punom šećera. Mi vam predlažemo francuski tost s Nutellom. Vjerujete nam, nećete požaliti.

image
SHUTTERSTOCK


Sastojci:

  • 100 grama + 3 žlice granuliranog šećera, odvojeno
  • 2 žlice + 1/2 čajne žličice mljevenog cimeta, odvojeno
  • 2 žumanjka
  • 1 veliko jaje
  • 120 ml punomasnog mlijeka
  • 120 ml tučenog vrhnja
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • prstohvat soli
  • 8 šnita kruha za tost
  • 140 grama Nutelle ili namaza od čokolade i lješnjaka (možete namaz kombinirati i s nekim voće, poput banana ili jagoda)
  • 2-4 žlice neslanog maslaca


Priprema:

1. Stavite 100 grama granuliranog šećera i 2 žlice mljevenog cimeta u široku, plitku zdjelu i promiješajte da se sjedine.

2. U drugu, veliku zdjelu stavite 3 žlice granuliranog šećera, pola čajne žličice mljevenog cimeta, žumanjke, jaje, punomasno mlijeko, tučenog vrhnje, ekstrakt vanilije, muškatni oraščić, sol i promiješajte da se sjedine.

3. Svaku šnitu kruha prerežite dijagonalno kako biste dobili trokut. Jednu polovicu (trokut) premažite žlicom Nutelle i preklopite drugom.

4. Otopite 1 žlicu maslaca u velikoj neprijanjajućoj tavi na vatri srednje jačine. Za to vrijeme namočite onoliko šnita kruha koliko će stati u tavu. Kruh stavite u kremu od jaja i ostavite da se namače 15 sekundi sa svake strane.

5. Stavite u tavu i pržite dok ne porumeni, 1 do 2 minute po strani. Zatim ih stavite u mješavinu cimeta i šećera.

6. Stavite na tanjur za posluživanje i ponovite prženje preostalih kriški, dodajući 1 žlicu maslaca u tavu prije nove ture.

Linker
20. studeni 2024 12:24