POTOCI OPIJATA

Tamna strana zagrebačkog festivala: ‘Ukupno smo uhvatili 66 prekršitelja i naplatili 21.000 € kazni‘

Neki posjetitelji dobili su samo novčane kazne, a neke je policija vodila i na prekršajni sud

 INmusic festival

 Josip Bandic/Cropix

Na popularnom glazbenom festivalu INmusic na zagrebačkom Jarunu tijekom tjedna bili su i, kako to obično biva kad su neka okupljanja, i zagrebački policajci. I naravno da su postupali te zatekli u grijesima 66 posjetitelja.

Iz PU zagrebačke kažu da su od početka tjedna do 27. lipnja policajci svojim prisustvom, a s ciljem sprječavanja svih oblika protupravnih ponašanja i s posebnim naglaskom na pronalazak i konzumaciju droga, aktivno postupali.

- U večernjim i ranojutarnjim satima s ponedjeljka 24. na utorak 25. lipnja u činjenju prekršaja zatečeno je ukupno 18 posjetitelja u dobi između 21 i 56 godina, od čega 13 muškaraca i pet žena. Kod navedenih je pronađeno ukupno dva paketića ispunjenih amfetaminom, jedan paketić ispunjen kokainom, četiri paketića s konopljom tipa droga, 18 tzv. jointova te dva paketića s MDMA. Na mjestu događaja izdali su ukupno 17 prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja iz članka 3. stavka 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Jedna je osoba dovedena na nadležni Prekršajni sud u Zagrebu, te je uz navedeni prekršaj sankcionirana - otkrivaju iz policije, i radi kršenja članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Ni iduća večer nije prošla bez policije i kažnjavanja. U noći na srijedu su, pak, u prekršaju zatekli 25 posjetitelja starih između 25 i 58 godina od toga je 18 muškaraca i sedam žena.

-Kod njih su pronađena dva paketića s amfetaminom, četiri paketića s kokainom, pet paketića s konopljom tipa droga, 20 tzv. jointa, tri tablete droge MDMA i dva grumena hašiša. Na mjestu događaja policijski su službenici izdali ukupno 24 prekršajna naloga zbog počinjenih prekršaja iz članka 3. stavka 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Jedna osoba dovedena je na nadležni Prekršajni sud u Zagrebu te je uz navedeni prekršaj sankcionirana i zbog počinjenog prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - kažu dalje iz policije.

image

INmusic festival

Josip Bandic/Cropix

Ništa manje posla za policiju nije bilo i u noći na četvrtak kada su u prekršajima zatekli 23 posjetitelja u dobi između 21 i 49 godina od toga je, opet, 18 muškaraca bilo.

- Kod njih je pronađeno ukupno 29 tzv. jointa te jedan paketić s MDMA te su na mjestu događaja izdana ukupno 23 prekršajna naloga zbog počinjenih prekršaja iz članka 3. stavka 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga - zaključuju iz PU zagrebačke koja je u konačnici, a prema računici, od posjetitelja u prekršaju izbila 21.000 eura iz džepa.

image

INmusic festival

Vanesa Pandzic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 09:59