POŽELJNI KUTAK GRADA

Što se događa na mjestu nedavno zatvorenog najdražeg kafića Zagrepčana? Saznajemo i što je u planu

Priča počinje još 90-ih godina, ali sve se zahuktalo i postalo hit mjesto kad je uređena bočna terasa kod stuba

Narcisuss

 K.s/

Zvuci komercijalne house glazbe odzvanjali su danas, u subotu, a i sinoć zagrebačkom Dežmanovom ulicom, na mjestu gdje je nekoć bio kultni kafić Velvet, odnosno mali Velvet bijelog interijera i veći Velvet u tamnijim tonovima. No iako se ovih dana proširilo društvenim mrežama i portalima vijesti da se Velvet zatvara, što je točno u smislu imena i koncepta lokala, na samoj lokaciji je i dalje itekako živo, čak i više nego ranije.

image

kafić Narcissus danas

Snimio čitatelj/

Slika danas oko 14 sati je ovdje izgledala tako da je ispred nekadašnjeg malog i većeg Velveta bilo dosta mlađe publike, koja je uživala u glazbi koju je puštao DJ, dok je u bočnom dijelu gdje je terasa uz stube prema Rokovom perivoju, bilo kao i inače subotom, nešto obitelji i oni koji su došli na kavu. Slično je bilo i kasnije, oko 16 sati.

Uglavnom na lokalu koji se nekoć zvao Velvet sada stoji tabla s novim imenom - Narcissus. Kako neslužbeno saznajemo, u planu je da se do jeseni na mjestu velikog Velveta bude restoran i mirnija atmosfera nego trenutno, a na mjestu malog bijelog Velveta vjerojatno će biti bar. Prostore bivših Velveta, vlasnici tvrtka Nomen Solis Hvar dali su u najam novoj ekipi. Dominik Grobenski prije nekoliko je dana na stranicama Tražim/ nudim posao napisao: ‘Nudim posao konobara/konobarice na lokaciji: NARCISSUS bar, Dežmanova 9‘.

image

Atmosfera, DJ u Narcissusu

Snimio čitatelj/

Oko lokala je velika skela postavljena ranije jer čitava zgrada nije još prošla obnovu nakon potresa, te su nakon sudske presude morali ukloniti oštećenja s pročelja, i postavljena je i zaštitna mreža na pročelje.

Priča o o Velvetima počinje još u razdoblju 90-ih godina kada je ovdje bio prvi Velvet, danas poznat kao bijeli čiji je interijer uredila poznata arhitektica Ines Filipović. Kasnije lokal preuzimaju Saša Šekoranja i Ana Gojanović, te je djelomično preuređen, iako je ostalo tragova zanimljivog izvornog uređenja. Tada na mjestu nekadašnje slastičarne i mračnog zabitog kutka uz stube prema Rokovu perivoj uređuju i veći Velvet, te Šekoranja pokazuje svu raskoš znanja kako je moguće zapušteno ruglo grada urediti u poželjni kutak.

image

Sinoć nekadašnji Velvet danas Narcissus

K.s./

Nakon nekoliko godina oni su Velvete prodali, te ih je nova ekipa vodila donekle u stilu prethodnika, ali nedavno su se na društvenim mrežama oprostili sa svojim gostima. Na to je bilo mnogo reakcija Zagrepčana koji su se žalili po društvenim mrežama zato što su ovaj kafić i kavana zatvoreni. No sada je na redu neka nova ekipa, pa ćemo na jesen vidjeti što će oni napraviti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 20:35