EKSKLUZIVNE SNIMKE

Pogledajte grafite koji su osvanuli na omiljenom ljetnom kupalištu u Zagrebu, motiv je isti kao onaj koji je podijelio građane

 Ranko Suvar/Cropix
Ovaj se popularni objekt užurbano dotjeruje za skoro otvaranje, no tu su potrebni puno ozbiljniji zahvati

U tjednu koji dolazi očekuju nas tropski dani u Zagrebu, temperatura će prema prognozi biti iznad 30 C. No, omiljeni otvoreni bazen na Šalati neće još otvoriti vrata.

Kako smo se uvjerili ovih se dana ubrzano priprema za otvorenje sezone kupanja, ali ono na žalost neće biti prije 24. lipnja. Razlog je ušminkavanje poznatog kupališta: sanacija oplošja bazena ovih je dana završena, ali i izbacivanje zelene vode koja se nakupila.

Ušminkano kupalište popravit će raspoloženje posjetiteljima. Na zidovima gdje je sunčalište osvanuli su murali, i to od našeg poznatog grafiti umjetnika Lunara (Slaven Kosanović). Tu su opet njegovi motivi maca, baš kao na Lunarovoj privremenoj slici na pločniku u Masarykovoj ulici, koja je kad je lani uređena podijelila građane Zagreba, jedni su bili oduševljeni, dok su drugi ‘blatili‘ mace na društvenim mrežama. Baby Lasagna bi rekao: ‘Meow cat, please Meow back!‘. Na šarenim zidovima je i jedna vesela hobotnica, a obojane su i tribine. No, sve je to i dalje ništa prema onome što je potrebno Šalati, u koju se predugo nije ulagalo.

image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix

Kako je voditelj objekta Šalata Alexei Puninski najavio na Radio Sljemenu upravo kreće i sanacija košarkaškog terena, tako da će se uskoro košarka igrati na novom terenu. "Bit će dosta iznenađenja, posjetitelji će imati u čemu uživati", istaknuo je Puninski i dodao da cijena ulaznice za bazen nije poskupila.

image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 01:18