NOĆNA MORA U ILICI 29

Stanari u samom centru Zagreba proživljavaju pakao: ‘Trebali ste ih vidjeti u subotu. Ja već 4 i pol mjeseca ne spavam!‘

Jedino što Grad napravio osigurao je zaštitara koji na žalost nije bio dovoljan te su ove subote opet imali ozbiljan incident

Ilica 29

 /Radio Sljeme/google Maps

Kako bi tijekom zime osigurao više prostora za beskućnike Grad je početkom godine otvorio privremeno prenoćište u Ilici 29 za dvadesetak osoba. Tada je počela noćna mora za stanare te zgrade, piše HRT.

- Zadnjih nekoliko mjeseci proživjeli smo svašta, od droge, alkohola i nasilja između korisnika prenoćišta, rekao je za HRT stanar Vatroslav Zuppa Bakša.

- Pojedinci su učestalo mokrili, povraćali, sve je puno fekalija, cijelo vrijeme smo Grad o tome informirali i Grad je cijelo vrijeme imao dostupne sve informacije što se ovdje događa i nisu ništa poduzimali dok nismo krenuli s medijima, kaže Bakša.

Jedino što Grad napravio osigurao je zaštitara koji na žalost nije bio dovoljan te su ove subote opet imali ozbiljan incident kada je izbio sukob u prenoćištu te je i policija morala intervenirati.

Iz Grada su najavili da će prenoćište u kojemu su korisnici imali na raspolaganju imaju odvojene muške i ženske spavaonice te osiguran suhi obrok, topli napitak te stručnu pomoć, biti preseljeno u objekt u Ilici 259 za koji je osigurano 500 tisuća eura i u tijeku je izrada projektne dokumentacije. No stanari ove zgrade u to ne vjeruju.

- Navodno rade prenamjenu te lokacije, ali mi nemamo vremena više čekati. Mi smo toliko toga već izdržali ja već četiri i pol mjeseca ujutro ne spavam jer od jutra kreće buka, upozorava Bakša.

Prenoćište u Ilici 29 trebalo je biti otvoreno samo tijekom zime i stanari traže od Grada da ispuni svoje obećanje, piše HRT..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 06:34