VRLO NEUGODNO

I nakon dolaska TV kamera i policije stanje se ne smiruje. Pogledajte s kakvom se situacijom nose stanari u Ilici 29!

‘Prevareni smo. To je rečeno da će biti privremeno u toku zime i oni sad to odbijaju zatvoriti jer nemaju druga rješenja‘

Dvorište u Ilici 29

 Screenshot Nova TV

U dvorištu u Ilici 29 u Zagrebu, kojemu se ‘tepa‘ da je ‘dvorište užasa‘ otkako je Grad ondje otvorio privremeno prenoćište za beskućnike, malo se toga promijenilo u proteklih mjesec dana. Stanari i dalje svjedoče istim prizorima kao i prije. Jedino su učestalije policijske intervencije, piše Dnevnik.hr.

Za susjede mira nema. Okružje je, kaže Morana, vrlo neugodno.

"Od trenutka kad je sve krenulo, ide uzlaznom nažalost. U trenu kad je stavljen zaštitar ovdje, 24 sata, konkretan zaštitar, je par dana bilo mirnije, ali sad smo u subotu je bio eksces, tučnjava, policija je dolazila i opet smo se vratili na početak", rekla je Morana.

Početak je za stanare bio zimus, kada je 200-injak metara od glavnog zagrebačkog trga otvoreno privremeno prenoćište za beskućnike. S toplijim danima stigli su i problemi jer, prema tvrdnjama stanara, prenoćište koriste i oni koji nisu u potrebi.

"Prevareni smo od strane Grada. To je rečeno da će biti privremeno u toku zime i oni sad to odbijaju zatvoriti jer nemaju druga rješenja očito, a ne mogu cijeli problem oko beskućnika staviti u ovako mali haustor", rekao je stanar Vatroslav.

Iz grada i dalje apeliraju na strpljenje, a humanitarne udruge predlažu rješenje. No stanari Ilice 29 i dalje žive u strahu, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 06:34