‘OSUĐENO NA PROPAST‘

Poznati zagrebački ugostitelj o zagrebačkom Adventu: ‘To s fritulama je idiotizam! A samo čekajte cijene iduće godine...‘

Da nemamo uvozne radne snage, koja je jeftinija, mi ne bismo imali s kim raditi, rekao je

Marin Medak

 Goran Mehkek/cropix/Cropix
Da nemamo uvozne radne snage, koja je jeftinija, mi ne bismo imali s kim raditi, rekao je

Zagrebački Advent i ove godine donosi bogatu ugostiteljsku ponudu, a mediji opširno izvještavaju o delikatesama koje možete isprobati. Cijene su i ove godine paprene, a gužve su uobičajene.

Poznati zagrebački ugostitelj Marin Medak, vlasnik restorana RougeMarin, komentirao je za RTL ponudu te cijene.

"Svugdje su cijene porasle, pa tako i kod nas. Prosječan iznos računa u zadnjih pet godina u restoranima je porastao 80 posto. Sve je poraslo, sve je skuplje. Na kraju krajeva, u zadnjih petnaest godina je zlato poraslo tri puta, a inflacija je tu normalna. Broj izdanih računa raste, broj novootvorenih firmi raste, broj zaposlenih u toj djelatnosti raste skoro 15 posto, tako da na sve strane ljudi troše", komentirao je Medak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 19:39