PRAZNE ULICE

Ovako je izgledao Zagreb u vrijeme utakmice: Nigdje nikoga, pa čak ni navijača u kockicama

Iako su primjerice pred Harats Pubom postavili golemi ekran, nije se pojavio gotovo nitko, a utakmica se gledala na zatvorenom

Puste ulice Zagreba

Umjesto navijača, zastava i kockastih dresova, pripreme za Advent i radnici koji slažu adventske kućice i postavljaju jelke. Umjesto organiziranog prijenosa na otvorenom, pust i uglavnom prazan Trg bana Jelačića. Nikog nije bilo ni na Europskom trgu gdje su najavljeni ekrani na otvorenom.

image

Prazni Jelačić plac uoči utakmice Hrvatske i Maroka

Bruno Gazibara/

Tako je uglavnom izgledao cijeli centar Zagreba, u kojem je zbog kiše koja je dosadno rominjala cijelog jutra, ali i ranog termina prijenosa na ulicama i po terasama izostala ona prava navijačka euforija zbog utakmice Hrvatske i Maroka.

image
Bruno Gazibara/

Tek je nekoliko kafića bilo solidno popunjeno, poput Bonite ali umjesto alkohola uglavnom su se točile kave i čajevi.

Johann Franck postavio je tako primjerice dva velika televizora na svoju terasu, ali gostiju nije bilo, tek pokoji uz kavu i kroasan. Uglavnom poluprazne su bile i Tkalčićeva i Bogovićeva, izostala je ona atmosfera koja inače prati utakmice "Vatrenih", a slično je bilo i iznad tržnice Dolac.

image
Bruno Gazibara/

Ispred Harat‘s Puba postavljen je veliki ekran, a stolovi i stolice bili su spremni za prihvat navijača, međutim gotovo nitko nije stigao.

image

Harats Pub

Bruno Gazibara/

Nešto življe bilo je u samim kafićima, Harats je primjerice bio dobro popunjen kockastim dresovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 06:05