MALTRETIRAJU GRAĐANE

FOTOGALERIJA Taksisti blokirali Gornji grad. Tijekom javljanja Šprema u emisiju HRT-a, vikali mu: Smeće jedno!

 Dragan Matić/CROPIX

ZAGREB - Više od pedeset taksista blokiralo je jutros Ćirilometodsku ulicu, Mesničku te Kušićevu na Gornjem gradu kako bi ponovo izrazili svoje nezadovoljstvo liberalizacijom tržišta. Vozilima su blokirali prilaz Gradskoj skupštini gdje se upravo donosi odluka o problemu taksija u Zagrebu.

Prema najnovijim informacijama, jednog od zagrebačkih taksista u Mesničkoj privela je policija, a među njegovim se kolegama proširila priča da su ga pripadnici policije pretukli prije privođenja. Inače, na Gornjem gradu se osim velikog broja taksista nalazi i značajan broj policajaca te 'paukova' koji čekaju naredbu za dizanje automobila.

Iako se ranije pričalo kako su taksisti došli na pregovore, prema sada dostupnim informacijama, taksisti su se ranije najavili kako bi voljeli doći gledati sjednicu Skupštine.

- Ostajemo tu do daljnjeg, nas 1034 ostaje bez posla. Pomnožite to s brojem članova obitelji i dobit ćete broj ljudi koji ostaje bez prihoda - izjavio je jedan od taksista. Na ulice grada Zagreba, prema prijedlogu, doći će novih 267 taksista.

Zagrebački su taksisti tijekom davanje izjave aludirali su da je Boris Šprem, predsjednik Gradske skupštine, navodno uzeo akontaciju od određenih osoba i sada ju mora odratiti tako da dopusti ulazak taksi konkurencije u Zagreb.

Taksisti su tijekom Špremova javljanja HRT-u uživo, nasrnuli na njega i vikali mu: 'Smeće jedno'.

Također, osim prosvjeda pred Gradskom skupštinom, nekolicina taksista okupila se i na drugom prosvjedu, na Iblerovom trgu pred sjedištem SDP-a gdje također traže pravdu. SDP-ovci su revoltirani ponašanjem taksista odlučili da će umjesto 1:600 omjera namjerno u odluku uvesti 1:500 što bi značilo da će dovesti još novih taxi vozila: umjesto 1034 bit će ih oko 1350.

Do Gradske skupštine došli su i predstavnici tvrtke Taxi Cameo kojima su zagrebački taksisti uputili nekoliko psovki.

- Došao sam ovdje po posao. Čim Skupština odobri liberizaciju tržišta, mi počinjemo s radom - objasnio je novinarima Kosta Minovski, vlasnik Taxi Camea, te dodao kako je do Gornjeg grada došao vlastitim taksijem kojeg je parkirao u podzemnoj garaži Tuškanac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 02:58