PROSVJED NA GORNJEM GRADU

FOTO: Taksisti ne odustaju: Nije gotovo! Nastavljamo pregovore s Bandićem

Taksisti su bili glasni kada je trebalo psovati na gradske čelnike. No, službene razgovore s medijima i dalje odbijaju
 Bernard Čović/Cropix

ZAGREB - Krenite svojim domovima, sutra radite i čekajte upute. U vezi smo s Poglavarstvom, razgovori će se nastaviti! - odjeknule su riječi predstavnika taksista Juraja Šnidarića točno u 20.05 sati na radiovezi u svim taksijima, nakon gotovo deset sati prosvjedovanja ispred Gradske skupštine.

Iako su najavljivali da će pred Skupštinom prenoćiti, mnogobrojni taksisti pozdravili su ovu poruku glasno trubeći. U samo nekoliko trenutaka napustili su Ćirilometodsku ulicu.

Iako je bilo hladno i vjetrovito, taksisti su sve do osam uvečer prosvjedovali na Gornjem gradu.

Iako nisu smjeli davati službene izjave, razgovarali smo s nekoliko pričljivijih taksista. Naravno, uz uvjet anonimnosti.

- Ljudi se i ovako slabo voze, čekamo na vožnju oko dva i pol sata, pa nije ni čudo da nas većina radi smjenu i pol. A ako želim pokriti sve svoje troškove, moram raditi i vikendima - rekao je jedan od mlađih taksista, koji se nikako ne slaže s “tajkunizacijom” tržišta. Njegov stariji kolega dodao je kako blokada ostaje do daljnjega zbog očaja. I do zore, ako bude trebalo. Omele su ga ipak instrukcije iz vrha Udruženja.

Što slijedi dalje? Odluka je donesena, tržište je liberalizirano, ali, čini se, taksisti neće tako lako odustati.Večeras su otvorili mogućnost da bi se slični prosvjedi mogli nastaviti i u narednim danima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 14:23