OSJEĆAJU SE UGROŽENO

FOTO Kilometarske kolone prema aerodromu: Taksisti opet blokiraju promet! A GDJE JE POLICIJA?

 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - U kilometarskim kolonama, usporavajući promet, zagrebački taksisti jutros su, nakon što su pročitali najave kako bi Pavo Zubak mogao ući na taksi tržište , krenuli prema Auto kući Zubak u Velikoj Gorici i Sesvetama!

Mirsad Hukić, glasnogovornik Udruženja Radio taksi Zagreb, rekao je kako su se taksisti osjetili ugroženo i spontano reagirali.

- Ne znam zašto su taksisti krenuli prema Auto kućama Zubak, no vjerujem kako su odmah pomislili na najgore, da će izgubiti posao. Upravni odbor Udruženja promptno je reagirao i opozvao ih. Moguće su da su gospodinu Zubaku htjeli poručiti da i oni postoje, da su prisutni i da strahuju za svoje poslove - rekao je Hukić.

Iznimno spore prosvjedne kolone

, a usporen je i promet iz Velike Gorice do Zagreba i obrnuto.

Hukić dodaje kako prosvjedne kolone nisu organizirane već se taksisti dogovaraju međusobno, vozeći automobile od jednog taksi stajališta do drugog.

- Pričekat ćemo reakcije Borisa Šprema, predsjednika Gradske skupštine, koji u ovim trenucima ima konferenciju za novinare na temu taksi službe u Zagrebu, no zasada do daljnjega štrajkamo. Ipak, Radio taksi Zagreb ne može uskratiti uslugu osobama s invaliditetom i trudnicama. To što je jedan taksist jučer odbio prevesti osobu s invaliditetom ne znači da ih niti jedan taksist neće prevesti - ističe Hukić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 03:21