TERORIST NA TELEVIZIJI

VIDEO: ISPOVIJEST VEHABIJE KOJI JE IZREŠETAO AMERIČKU AMBASADU U SARAJEVU 'Kajem li se? Da, kajem se jer nikog nisam ubio. Sve zbog jedne pogreške...'

 Screenshot/YouTube/Depo TV

- Najveća greška mi je bila što sam prebrzo ispucao sve metke iz mog kalašnjikova. Svo vrijeme dok sam pucao ispred veleposlanstva SAD-a u Sarajevu, nadao sam se da će specijalci izaći iz zgrade i priželjkivao sam ih za mete. Nisam zadovoljan svojim učinkom tog dana i samo jednim ranjenim policajcem. Ovo je u dokumentarnom filmu 'Napadanje', autora Admira Crvčanina, emitiranom na bosanskohercegovačkoj Cinema TV u svojoj 'ekskluzivnoj ispovijesti' rekao Mevlid Jašarević, vehabija iz Novog Pazara koji je 28. listopada 2011. godine iz automatske puške pucao na veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu i pritom teško ranio pripadnika policije Mirsada Velića.

Sat i pol je, bez trunke kajanja i s osmijehom na licu, govorio o pripremama za napad, pucnjavi u Sarajevu, suđenju, 15-godišnjoj zatvorskoj kazni koju je dobio i zatvorskim danima u Kazneno-popravnom zavodu Zenica, prenosi Dnevni Avaz.

- Na napad sam se pripremao u Donjoj Maoči, gdje sam živio sa suprugom i djetetom. Nitko od braće me nije nagovarao, niti mi je pomagao, ideja je bila moja. Kuća mi je bila puna oružja; svaki Musliman treba da je dobro naoružan - ispričao je u svojoj ispovijesti Jašarević, koji je prilikom napada na veleposlanstvo u 50 minuta ispalio 105 metaka iz automatske puške. Jašarevića je u jednom trenutku pogodio i onesposobio snajperist Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Jašarević je naglasio kako je s braćom u Donjoj Maoči pokušavao vježbati gađanje i da su im smetali helikopteri koji su često nadlijetali ovu vehabijsko-selefijsku koloniju u BiH.

Na suđenju u Sarajevu pojavio se obrijan, te se odrekao vehabija i braće u Maoči, tvrdeći da mu je bilo bolje da misli o svom djetetu nego o Afganistanu. Na suđenju se ispričao obitelji ranjenog policajca Mirsada Velića, građanima Sarajeva i osoblju američkog veleposlanstva. Osuđen je na 15 godina zatvora.

No, čim je otišao na izdržavanje kazne vratio se svojoj vehabijskoj ideologiji i prepoznatljivom vehabijskom imidžu.

Mevlid Jašarević je rođen u Novom Pazaru, gdje je i odrastao, a vehabijski putevi odveli su ga u Beč, a potom i u Donju Maoču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:36