DOŽIVOTNA TRAUMA

Smaknut pred obitelji: Najmlađa Osamina kći gledala kako joj američki specijalci ubijaju oca!

U zgradi je za vrijeme američke operacije bilo nekoliko djece s kojom je Osama bin Laden bio u rodbinskoj vezi, a većina ih je uhićena.

Osim američkog predsjednika Baracka Obame i najbližih mu suradnika, ubojstvo Osame bin Ladena vidjela je i njegova najmlađa kći – i to uživo, potvrdile su pakistanske službe sigurnosti.

Prema pisanju britanskog Telegrapha, djevojčica pred kojom je ubijen njen otac, ima 12-13 godina i vjerojatno je riječ o najmlađem Bin Ladenovom djetetu Safiji koju je rodila njegova peta žena. Djevojčica, za koju kažu da je pomogla identificirati tijelo ubijenog vođe al-Qaide, sada se vjerojatno nalazi u zatočeništvu u Pakistanu.

Prema izvještaju pakistanskih obavještajaca, u zgradi je za vrijeme američke operacije protiv Bin Ladena bilo najviše 18 osoba, među kojima i nekoliko djece s kojom je bio u rodbinskoj vezi.

Jednog od njih, vjerojatno Osaminog sina, uhapsile su američke snage i odvezle ga helikopterom, a osmero ili devetero djece, za koje se pretpostavlja da su Bin Ladenovi rođaci, uhitile su pakistanske snage.

Prema njihovih izvorima, svi će biti saslušani i zatim vjerojatno protjerani u svoje matične zemlje, u skladu s pakistanskim zakonom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 20:09