POTRAGA TRAJE

Pronađena tijela dviju djevojaka, bila su kilometar udaljena od mjesta gdje su se zadnji put zagrlili

Posebnu zahvalu svima koji su sudjelovali u potrazi uputio je i gradonačelnik Premariacca

Cristian Molnar, Patrizia Cormos i Bianca Doroș

 Screenshot/Facebook/

Troje mladih ljudi, jedan mladić od 25 godina i dvije djevojke u dobi od 20 i 23 godine, nestali su u petak nakon što je ekstremna poplava rijeke Natisone pogodila sjevernu Italiju.

Njih su troje boravili na malom otoku, a voda je počela brzo rasti zbog obilne kiše koja je padala posljednjih nekoliko sati. Pokušali su dozvati pomoć telefonom, a kad su spasioci stigli na lice mjesta, nisu mogli identificirati osobu koja je uputila SOS poziv.

Vatrogasci su sada u rijeci identificirali beživotna tijela dviju djevojaka, nakon trećeg dana potrage. One su Patrizia i Bianca, koje je prekjučer odnijela rijeka, zajedno s njihovim prijateljem Cristianom. Dva su tijela bila udaljena oko 700 i 1000 metara od mjesta gdje su posljednji put viđeni kako se grle u vodi do koljena, prenose talijanski mediji.

U međuvremenu, nastavlja se potraga za trećom nestalom osobom.

Posebnu zahvalu svima koji su sudjelovali u potrazi uputio je i gradonačelnik Premariacca, Michele De Sabata.

„Posebno hvala svim mojim kolegama i građanima/alpinskim postrojbama/građanima volonterima koji su podijelili zadatke i pomagali roditeljima i spasiocima, još ste jednom pokazali da smo odlična zajednica. Za sve spasioce pripremamo okrjepu na sportskom terenu gdje se mogu zaustavljati kad god im je potrebno, jer nitko ne želi odustati‘, napisao je u objavi na društvenim mrežama.

Sućut je izrazio i guverner Friuli Venezia Giulia, Massimiliano Fedriga.

"Regija FVG izražava najdublju sućut obiteljima stradalih u dramatičnom trenutku u kojem je cijela zajednica ujedinjena u mislima", rekao je Fedriga, nakon što je čuo vijest o pronalasku tijela dviju djevojaka, Patrizije Cormos i Biance Doros.

Potraga se nastavlja za Cristianom Casiarom Molnarom.

Pretpostavlja se, tvrde neki stručnjaci, da je smrt dviju djevojaka nastupila nekoliko trenutaka nakon prolaska ispod mosta, kada su zapravo nestale iz vida. Nagađaju da je voda odvukla tijela u provaliju ili su se zaplele u raslinje. Danas, kada je razina vode znatno niža, tijela su izronila te su odmah obaviještene obitelji žrtava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 13:55