POTRAGA TRAJE

Otkriveno tko je troje mladih koji su se grlili u vodi, a onda ih je ona odnijela: Na obali je pronađena torbica...

U potragu za troje nestalih uključeni su ronioci, helikopteri, dronovi i karabinjeri

Cristian Molnar, Patrizia Cormos i Bianca Doroș

 Screenshot/facebook/

Potraga za troje mladih koje je jučer odnijela rijeka Natisone u Premariaccu još uvijek je u tijeku.

Prema talijanskom RAI-u, jedna od nestalih je dvadesetogodišnja stanovnica Campoformida, Patrizia Cormos, koja je ujutro prije odlaska na obalu Natisone polagala ispit na Akademiji likovnih umjetnosti Tiepolo u Udinama.

image

Cristian Molnar, Patrizia Cormos i Bianca Doroș

Screenshot/facebook/

Druge su dvije osobe njezini prijatelji: Bianca Doroch, 23-godišnjakinja koja je prije nekoliko dana stigla iz Rumunjske u posjet roditeljima koji žive u Udinama, i njezin dečko, 25-godišnji Cristian Casian Molnar, također rumunjskog podrijetla, s prebivalištem u Austriji.

Jutros je pronađena torbica Patrizije Cormos, koja je pozvala pomoć, a u njoj se nalazio mobitel, još uvijek uključen. Također, emitirao je signal koji su spasioci od jučer identificirali. Prema pisanju talijanskih medija, torbica je odložena uz obalu rijeke, nekoliko stotina metara nizvodno, a moguće je i da ponovno izronila na površinu kad se spustila razine vode.

image

Troje mladih u vodi

Screenshot/youtube/

Spasiocima potragu otežava to što je voda i dalje mutna.

Inače, troje nestalih boravili na malom otoku, a voda je počela brzo rasti zbog obilne kiše koja je padala posljednjih nekoliko sati. Prijatelji su se našli na maloj plaži na rijeci Natisone, ispod rimskog mosta Premariacco, gdje su odlučili provesti neko vrijeme zajedno i fotografirati se. Majka Patrizie Cormos za Messaggero Veneto je kazala da je kćeri predložila da ne ide jer je umorna

Ronioci specijalizirani za pretragu rijeke Natisone za sada su bez uspjeha. Dobivaju i pomoć iz zraka, odnosno u potrazi im pomažu helikopteri i dronovi.

Iako potraga nije stala ni tijekom noći, zahvaljujući dnevnoj svjetlosti, potraga se nastavlja, i to svim raspoloživim sredstvima. Preleti helikoptera nastavljeni su u zoru, nakon što je potraga trajala cijelu noć, sa stručnim osobljem na tlu i bespilotnim letjelicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 13:55