STALOŽENI DIPLOMAT

Pokušaj otmice veleposlanika Bugarske: Pod kišom metaka sklonio se u šoping centar

Otmice su česte u toj siromašnoj zemlji, gdje se često koriste kao pritisak na vlasti. Otmičari najčešće oslobode taoce bez ozlijeda.
Yemeni army soldiers in charge of protecting anti-government protestors stand guard during a demonstration demanding the resignation of Yemeni President Ali Abdullah Saleh, in Sanaa,Yemen, Monday, March 28, 2011. Yemen's president, clinging to power despite weeks of protests, scrapped an offer to step down by year's end on Sunday, as Islamic militants taking advantage of the deteriorating security took control of another southern town. (AP Photo/Hani Mohammed)
 AP

SANAA - Veleposlanik Bugarske u Jemenu lakše je ozlijeđen u subotu kada je grupa maskiranih napadača otvorila vatru na njegov automobil i pokušala ga oteti, kazao je neimenovan diplomatski dužnosnik.

- Veleposlanik se nalazio sa svojom suprugom kada je napadnut. Trojica naoružanih muškaraca pokušala su ga oteti iz automobila. Kada je odbio poći s njima i nastavio voziti, otvorili su vatru na automobil. Veleposlaniku je ozlijeđen u oko od slomljenog stakla, rekao je neimenovani diplomat.

Veleposlanik i njegova žena pobjegli su u obližnji šoping centar, kazali su svjedoci.

Odmah nakon incidenta, na mjesto događaja stigli su pripadnici jemenskih sigurnosnih snaga. Diplomat je kazao da veleposlanik nije imao tjelohranitelje.

- Ne znamo jesu li napadači pripadnici plemena koji napadaju samo diplomatske tablice ili pripadnici Al Qaide koji su planirali otmicu radi otkupnine, rekao je diplomat.

Otmice su česte u toj siromašnoj zemlji, gdje se često koriste kao pritisak na vlasti. Otmičari najčešće oslobode taoce bez ozlijeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 05:32