GOSPODARSKI KRIMINAL

NOVA AFERA TRESE SLOVENIJU Policija upala u kuću ministra obrane

Istražitelji su u potrazi za poslovnom dokumentacijom i drugim dokazima pretresli sedam objekata na području Ljubljane. Jedan od njih je i kuća slovenskog ministra obrane Romana Jakiča, koji se trenutno nalazi u Moskvi.
 AFP

Slovenska je policija u srijedu upala u sedam objekata na području Ljubljane kako bi obavila premetačinu u potrazi za dokazima kaznenih djela iz sfere gospodarskog kriminaliteta.

Jedan od objekata koji se našao na njihovoj meti je i obiteljska kuća tamošnjeg ministra obrane Romana Jakiča, inače bivšeg direktora Zavoda Tivoli, ljubljanskog javnog poduzeća za upravljanje sportskim objektima. Pretres je obavljen i u prostorijama spomenutog poduzeća, ali zasad nema informacija je li Jakič osumnjičen.

Dosad su uhićene dvije osobe, a RTV Slovenija neslužbeno doznaje da je riječ o bivšem direktoru ljubljanskih javnih parkirališta Sami Lozeju te aktualnoj direktorici Mateji Duhovnik.

Specijalizirano državno tužiteljstvo sumnja u počinjenje dvaju kaznenih djela - zlouporabe položaja te pogodovanja u gospodarskom poslovanju.

Ministar Jakič je potvrdio da su istražitelji bili u njegovoj kući. Njega u tome trenutku nije bilo doma jer se u društvu premijerke Alenke Bratušek nalazi na službenom putu u Moskvi.

S obzirom da je igrom slučaja zbog niskih temperatura jedan od motora službenog aviona slovenske vlade na moskovskom aerodromu otkazao, nije poznato kada bi se Jakič i Bratušek mogli iz Rusije vratiti u deželu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 04:30