RINSON JOSE

Najtraženiji čovjek na svijetu: Novinari su ga uspjeli locirati 18. rujna, ali čim je spomenuta Bugarska, spustio je slušalicu!

Izdana međunarodna tjeralica za muškarcem za kojega se sumnja da je povezan s eksplozivnim dojavljivačima

Rinson Jose

 Profimedia/

Norveška je policija u četvrtak izdala međunarodnu tjeralicu za 39-godišnjim Norvežaninom indijskog podrijetla Rinsonom Joseom, osnivačem bugarske tvrtke Norta Global koja je povezana s prodajom eksplodirajućim dojavljivačima kojima su prošlog tjedna napadnuti članovi političke organizacije libanonskih muslimana Hezbolaha, piše The Guardian.

Jose nestao tijekom poslovnog putovanja u Sjedinjene Američke Države.

Kad je 18. rujna s novinskom agencijom Reuters telefonski razgovarao o spornim dojavljivačima, nije joj htio dati izjavu. Spustio je slušalicu kada mu je Reuters spomenuo bugarsku tvrtku. Novinska mu je agencija nakon toga poslala niz poruka, a i nazvala ga je nekoliko puta, međutim on na njih nije reagirao.

Joseov poslodavac, norveška medijska tvrtka DN Media Group, rekao je da je on 17. rujna otputovao na konferenciju u američkom gradu Bostonu u saveznoj državi Massachusetts u SAD-u te da ga od 18. rujna naovamo pokušava kontaktirati, ali da ti pokušaji još nisu urodili plodom, piše The Guardian.

Jose je tvrtku Norta Global osnovao 2022. godine, a sjedište joj se nalazi u glavnom gradu Bugarske Sofiji.

Bugarske su vlasti istražile ulogu Norte Global u dolasku eksplozivnih dojavljivača do članova Hezbolaha i nisu uspjele pronaći nikakve dokaze da su proizvedeni u Bugarskoj te da su iz nje izvezeni.

Jose posjeduje norveško državljanstvo, ali je rođen u drugoj državi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 21:08