NOVI TRAG

MISTERIJ NESTALOG BOEINGA 777 Kopilot je nekoga nazvao neposredno prije nestanka zrakoplova

Neki mediji pišu kako ovaj signal uopće ne mora značiti da je nekoga nazvao već samo da je upalio mobitel
TO GO WITH AFP STORY BY JESSICA LOPEZ ESCURE An employee of the SIM Aviation Group, an aviation training organization, checks various controls aboard a flight simulator for Boeing 767-300ER and 757-200 at a training center in Roissy-en-france, near Roissy airport on April 7, 2014. Rental professionnal flight simulators, which cost between 10 and 15 million euros, are now open to the public for an experience worth 360 euros. AFP PHOTO / ERIC PIERMONT
 ERIC PIERMONT/AFP

Fariq Abdul Hamid, kopilot nestalog malezijskog aviona MH370 prema najnovijim informacijama prije pada aviona uzaludno je pokušavao uspostaviti poziv. Učinio je to dok je Boeing 777 letio nisko iznad Penanga nekoliko trenutaka prije nego što je nestao s radara. Bilo je to otprilike pola sata prije ponoći.

Telefonski signal registrirao je toranj Telca. Fariq je uspio uspostaviti vezu, ali ona je odmah pukla. Još nije objavljeno koga je točno zvao, no najvjerojatnije je pokušao doći do nekog s kime se inače često čuo. Iz Telca kažu kako ne posjeduju ovu informaciju, a u policiji ne žele ništa otkriti zbog istrage koja je u tijeku.

MALEZIJSKI PREMIJER 'Nećemo odustati dok ne razriješimo misterij nestalog zrakoplova'

Neki mediji pišu kako ovaj signal uopće ne mora značiti da je nekoga nazvao već samo da je upalio mobitel. Njegov rođak Nursyafiqah Kamarudin (18) za malezijske je medije kazao kako je Fariq bio izuzetno blizak sa svojom majkom.

- Ako je nekog zvao prije nestanka to je bila ona, rekao je.

Nove informacije dodatno su zbunile istražitelje kojima istraga već više od mjesec dana stoji na mjestu.

Podsjetimo, zrakoplov s 239 ljudi nestao je sa radara dok je bio 320 km sjeverozapadno od Penanga na putu iz Kuala Lumpura u Peking.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 21:27