HIPERSEKSUALIZACIJA

FRANCUZI ZABRANILI IZBOR LJEPOTE ZA DJECU 'Ne želimo da curice misle da je ljepota sve'

Preporučena je i zabrana proizvodnje odjeće i obuće za odrasle u dječjim brojevima, poput push up grudnjaka ili cipela s visokom petom

Francuski Senat sinoć je izglasao zakon kojim će se zabraniti natjecanja u ljepoti za djecu, a razlog zabrane, kako je protumačeno, jest taj što takva natjecanja hiperseksualiziraju maloljetnike.

Senat je zakonski prijedlog usvojio sa 196 glasova za i 146 protiv. Ono što sada slijedi jest glasanje u Nacionalnoj skupštini prije nego što zakon definitivno stupi na snagu. Kako se s njim predviđa, oni koji budu organizirali natjecanja u ljepoti za djecu mogli bi završiti u zatvoru i do dvije godine, te platiti kaznu do 30.000 eura.

U Senatu je prezentirano izvješće pod naslovom "Protiv hiperseksualizacije: Nova borba za jednakost" i u njemu se osim zabrane takvih natjecanja za one mlađe od 16 godina preporučaju i neke druge mjere poput zabrane proizvodnje odjeće i obuće za odrasle u dječjim brojevima (poput push up grudnjaka ili cipela s visokom petom).

VIDEO: IMA SAMO ŠEST GODINA, A VEĆ JE MILIJUNAŠICA! Zvijezda maloljetničkih natjecanja ljepote pokrenula svoju liniju nakita

"Ne tjerajmo naše djevojke da od malih nogu misle kako je njihova vrijednost određena time kako izgledaju", poručila je autorica izvješća Chantal Jouanno, nekadašnja ministrica sporta u vladi Nicolasa Sarkozyja.

Cijela rasprava nastala je kada je modni magazin Vogue prije par godina napravio foto session s desetogodišnjom djevojčicom koju je obukao i našminkao kao odraslu ženu. Fotografije su oštro kritizirane, a iz časopisa su poručili kako su samo ispunjavali maštanja svake djevojčice - da izgleda poput svoje majke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 17:21