GLAMUROZNA LOLITA

Je li ovo nova muza modnog svijeta?

Možda je ideja Toma Forda da u lanjskom francuskom Vogueu napravi editorijal s glamuroznim lolitama zaista bila totalno promašena za ovo vrijeme. Slike su bile fenomenalne, ali uznemirujuće, djevojčicama su ispod Balenciaginih i Valentinovih toaleta virili dječji bodići, oko tankih nožica nagomilali su im Bvlgarijeve dragulje i polegli ih na leopardovo krzno. Ideja je izazvala opće zgražanje, javnu paljbu protiv eksploatacije dječje nedužnosti, urednica Voguea je dobila nogu, ali cijeli je skandal dao rezultat potpuno suprotan onome koji se nazirao.

Kontroverzni editorijal

Jedna od djevojčica koje je angažirao Tom Ford, prekrasno dijete iz Francuske neobičnog imena Thylane, postala je zvijezda. Desetogodišnju djevojčicu ne samo da nisu “zaštitili od eksploatacije” nego modni novinari koji su se obrušili na Forda sada pišu ode Thylaneinoj ljepoti, a Fordov editorijal joj spominju kao najjaču referencu.

Lansirao ju je internet

Trend se očito ne može zaustaviti - ponovno susrećemo djevojčice slične maloj Brooke Shields i Mili Jovovich. Veliki je to bauk, blogovi su puni zabrinutih rasprava o toj promjeni. Thylane Lena-Rose Blondeau je kći francuske televizijske voditeljice Veronike Loubry i bivšeg nogometaša Patricka Blondeaua, ima mlađeg brata Ayrtona, zastupa je agencija Success, Thylane je poznati dječji model, radi već nekoliko godina, i to je gotovo sve što se zna o njoj. Nije ju isforsirala modna industrija, nego tisuće ljudi na internetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 15:23