'ALAHOVA NEVJESTA'

Dženet (17): Dragi, naći ćemo se na nebu kada ubijem 40 Rusa

Rusi identificirali žene samoubojice koje su se raznijele u metrou - Dženet Abdurahmanovu i Marhu Ustarhanovu
RESTRICTED TO EDITORIAL USE -- MANDATORY CREDITUndated and unlocated photo provided on April 2, 2010 by Newsteam shows 17 year-old suicide bomber Dzhennet Abdurakhmanova posing with her husband Umalat Magomedov killed in 2009. Russian investigators have identified one of the female suicide bombers who carried out the Moscow metro bombings as the 17-year-old widow of a Caucasus militant, the Kommersant daily reported on April 2, 2010. The bomber was named as Dzhennet Abdurakhmanova, the 17-year-old widow of a Dagestani Islamist rebel killed in 2009, Umalat Magomedov, Kommersant reported, citing investigators in Dagestan. AFP PHOTO / NEWSTEAM / HO
 HO

ZAGREB - Dvije neprirodno smirene djevojke odjevene u crne kabaste kapute mirno su se ukrcale u dagestanskom gradu Kizljaru u razmrdani autobus te su krenule na tegobni i zamorni put do Moskve. U rusku metropolu stigle su s već ugrađenim mehanizmom pod kaputima nakon 36-satne zamorne i nesnosne vožnje od nekoliko tisuća kilometara. Umorne i odsutne stigle su na svoj smrtonosni zadatak. Spustile su se u grotlo podzemne željeznice i odnijele u smrt 40 slučajnih prolaznika.

Policija češlja Rusiju

Moskovski list Komersant otkriva imena tih čudnih indoktriniranih sjevernokavkasnih bombašica, koje nisu same aktivirale napravu. Učinio je to njihov muški suputnik mobitelom. S jednom se vozio do stanice Lubjanka. Bez riječi je izašao iz vagona. Zatim hladno izvadio mobitel i nazvao smrtonosni broj. Danas ga traže na području Volgograda.

Moskva se još nije oporavila od tog terorističkog napada. Strah se uvukao u Moskovljane.

Pokapaju se žrtve, policija grozničavo češlja Rusiju, a političari prijete islamskim radikalima odgovornima za napad. Mediji svakodnevno donose vijesti o ženama samoubojicama, “crnim udovicama”, “Alahovim nevjestama”, šahidkama ili pripadnicama vrtova pravednika, kako ih sve zovu, koje su izvršile taj beskrupulozni napad.

Muža upoznala na internetu

Mlada 17-godišnja Dženet Abdurahmanova raznijela se bez riječi u prepunom vagonu na stanici Park kulture. Dženet se odlučila na svoj fanatični i očajnički potez da bi osvetila smrt 30-godišnjeg supruga “amira” Umalata Mohamedova, poznatijeg kao Al Bar, beskrupuloznog vođe dagestanskih pobunjenika, jednog od najbližih suradnika čečenskog ideologa Doku Umarova. Snage sigurnosti likvidirale su ga u sumraku 2009. godine, u hladnoj noći otužnog novogodišnjeg slavlja 31. prosinca.

Policija je zaustavila njegovo vozilo iz kojeg se odmah zapucalo, policija je uzvratila, a kasnije se ustanovilo da je prostrijeljeni čovjek u demodiranom odijelu na zadnjem sjedištu izrešetanog automobila velika zvjerka. Al Bar je bio fanatični vahabit odgovoran za nekoliko desetaka smrtonosnih napada po Dagestanu.

Dženet je rodom iz aula Kostek, zloglasnog hasavjurtskog rajona, odakle se regrutira najveći broj islamskih radikala, ali je i poznat po brojnim prvacima u hrvanju.





Dženet se s Umalatom upoznala pomalo neobično - preko interneta. Nakon smrti muža Dženet je, poput mnogih udovica ubijenih “šahida”, došla u ruke zloglasnog Saida Burjatskog, ruskog budista koji je prešao na islam. I on je početkom ožujka eliminiran.

Djevojčice u klaonici

Otišla je u kamp za obuku na Bliskom istoku, a među njezinim raznesenim ostacima pronađeno je nagorjelo ljubavno pismo na arapskom jeziku, gdje, zlokobno piše “susrest ćemo se na nebesima”.

Mučna i apsurdna ljubavna priča kao nadrealistička slika suludog terorizma današnjice u kojem se nezrele djevojčice guraju u klaonicu. Nema romantike.

Vahabijske obitelji prodaju svoje kćeri za ‘svetu misiju’

Čečenski islamski teroristi prvi su počeli koristiti žene samoubojice, što će kasnije preuzeti i arapski islamski ekstremisti. Prvi put se o njima počelo govoriti nakon terorističkog napada na moskovsko kazalište u studenom 2002. godine, kada je ubijeno više od sto ljudi. Tada je javnost prvi put vidjela djevojke u crnoj odjeći kamenih, uznemirujućh lica.

Bombašice iz moskovskog metroa su pripadnice tzv. vedenskog džamata koji se nalazi na jugoistoku Čečenije nad kojim kontrolu ima osobno Doku Umarov, trenutačno ruski terorist broj jedan i lider “sjevernokavkaskog emirata”. Tamo se nalazi 30 bombaša samoubojica.

Sjevernokavkaski “bojeviki”, kako ih nazivaju Rusi, već su počeli regrutirati i sasvim male djevojčice, često kćeri poginulih terorista, te ih od malih nogu uvježbavaju za samoubilački napad, a često neke vahabitske obitelji prodaju svoju žensku djecu i za 20.000 dolara za “svetu misiju” stvaranja sjevernokavkaskog emirata.

One se navodno prvo šalju u neke zabačene medrese u nekim arapskim zemljama, odakle stiže “samoubilačka karakteristika” u Čečeniju. Prolaze iscrpljujuću obuku, psihološkog karaktera uz uporabu velikih količina opijata. U svojoj knjizi “Alahove nevjeste” Julija Juzik kaže da su “šahidke” podvrgnute psihičkom maltretiranju - “pranju mozga”, ali i učestalim silovanjima i drugim ponižavajućim torturama. Postaju zombiji. Prvi napad “crne udovice” bio je 2000. godine. Hava Barajeva skočila je na ruski vojni kamion ubivši dvojicu vojnika.

Udovica ubijenog komandira vojne ćelije

Druga “šahidka” s postaje Lubjanka, ispod središta moći ruske države FSB-a, nekadašnjeg KGB-a, navodno je Čečenka Marha Ustarhanova (20), udovica palog šahida i komandira “vojne ćelije” iz Gudermesa Said Emina Hazrijeva te rođakinja Kamala Ustarhanova, kažu najkrvoličnijeg člana skupine Ashaba Bidajeva. Neki drugi izvori tvrde da se identitet druge crne udovice još ne može s točnošću potvrditi. Said Emin Hazrijev, dijabolični terorist, ubijen je pri pokušaju atentata na proruskog predsjednika Čečenije Ramzana Kadirova 2008.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 07:50