'IDILA' U PAKISTANU

Dječak (12): Osama bin Laden darovao mi je dva zeca, često sam odlazio k njemu

Amerikanci smatraju kako je lider al-Qa'aide u Pakistanu bio otprilike šest godina i čude se kako ga nitko nije otkrio
Pakistani boys collect debris at the site of the crashed helicopter outside the hideout house of Al-Qaeda leader Osama bin Laden following his death by US Special Forces in a ground operation in Abbottabad on May 3, 2011. The bullet-riddled Pakistani villa that hid Osama bin Laden from the world was put under police control, as media sought to glimpse the debris left by the US raid that killed him. Bin Laden's hideout had been kept under tight army control after the dramatic raid by US special forces late May 1 in the affluent suburbs of Abbottabad, a garrison city 50 kilometres (30 miles) north of Islamabad. AFP PHOTO/ AAMIR QURESHI
 AFP

Iz Sjedinjenih Američkih Država stigla je informacija kako se Osama bin Laden u Pakistanu skrivao oko šest godina , što je natjeralo pakistanske vlasti da se zamisle, a potom i reagiraju - isprikom.

Ispričali su se za niz propusta i žale zbog toga što je najtraženiji čovjek na svijetu živio mirno i slobodno toliko vremena svima doslovno 'pred nosom'. Zbog toga se postavljaju razna neugodna pitanja, poput onoga kako je moguće da apsolutno nitko nije znao kako se bin Laden skriva u Abbottabadu.

Da bi neugodnosti bile nastavljene, pobrinulo se 12-godišnjak koji živi u donedavno nepoznatom pakistanskom gradiću, a danas najpoznatijem gradu na svijetu. Naime, za BBC je izjavio kako je često boravio u vili i pritom upoznao Osamu bin Ladena, ali i ostalih 18 članova al-Qa'ide s kojima je ozloglašeni terorist dijelio skrovište.

- Često sam odlazio k njemu i od njih sam dobio dva zeca. Imao je dvije žene, od kojih je jedna pričala arapski, a druga urdu. Imali su dva sina i jednu kćer. Imali su i kameru na ulaznim vratima kako bi znali tko dolazi - nabrajao je i prisjećao se 12-godišnji Zarar Ahmed.

Druga su djeca govorila kako nisu mogla otići po loptu ako bi im pala u Osamino dvorište , ali da bi umjesto toga dobili tri dolara.

No, iako naglašavaju kako je propusta bilo, iz Pakistana odbacuju sve optužbe na svoj račun i demantiraju ikakvu mogućnost prikrivanja informacija o Osami, kao što neki izvori iz Pentagona sugeriraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 11:26