NEDJELJOM U DVA

Željka Antunović: Bandićeva kandidatura je 'gotova stvar'

'Mislim da će izbori biti zanimljivi i svi oni koji misle da je nešto riješeno u krivu su. Tek nakon prvog kruga moći će se davati nekakve prognoze', rekla je Antunović. Bandićeva, još uvijek nepotvrđena kandidatura, smatra Antunović, nije dobra za SDP
zagreb 080707.zeljka antunovic na presici sdp-a povodom prenamjene zemljista na otoku bracufoto damjan tadic /cropix-cropix-
 Damjan Tadić/ CROPIX

ZAGREB - Prije petnaestak dana Željka Antunović bila je uvjerena da se gradonačelnik Zagreba Milan Bandić neće kandidirati za predsjednika Hrvatske, no danas misli da je to “gotova stvar”. No, njezin je favorit, rekla je danas u emisiji Nedjeljom u 2, Ivo Josipović za kojeg smatra kako će znati uvjeriti građane u to kako je baš on najbolji za taj odgovoran posao.

- Mislim da će izbori biti zanimljivi i svi oni koji misle da je nešto riješeno u krivu su. Tek nakon prvog kruga moći će se davati nekakve prognoze - rekla je Antunović. Bandićeva, još uvijek nepotvrđena kandidatura, smatra Antunović, nije dobra za SDP. Mišljenja je kako je već ranije trebalo misliti o tome.

- Na unutarstanačkim predsjedničkim izborima osim Milanovića i Jurčića, trebali su se kandidirati i Komadina te Bandić. Ukoliko Bandić bude kandidat njemu će prestati članstvo SDP-a ali to će biti njegova odluka - tvrdi. Sukob između predsjednika SDP-a Zorana Milanovića i Bandića nazvala je borbom ega te dodala kako ta dva mala pojedinca ne mogu srušiti SDP.

- Milanović i Bandić ne čine SDP. Ja ću ući u sukob s bilo kim ako bude trebalo očuvati stranku. Što se tiče referenduma to podržavam, ali smatram da je krivi tajming i da je velika neinformiranost u pitanju. Događanje koje je bilo na zadnjoj skupštini nedopustivo je i nikako ne smijemo s takvim stavovima izgubiti Zagreb - kaže Antunović. Što se tiče njezine kandidature za predsjednicu gradskog SDP-a nije htjela komentirati da li joj odgovara da Bandić napusti stranku. No isto tako je rekla kada bi se kandidirala za gradonačelnicu i pobijedila kako bi dala sve od sebe da grad funkcionira što bolje.

Osim o unutarstranačkim problemima i rivalstvu između dvije najvažnije karike SDP-a Antunović je prokomentirala i neka goruća pitanja poput ostavke Polančeca, afera oko Rončevića, sporazuma Kosor i Pahor te drugih tema.

- Očekivala sam da Polančec da ostavku kao moralan čin. Na kraju se ponio kao žrtva, no činjenica je kako je njegovo ime nemoguće odvojiti od niza afera. Činjenica je kako je iz Podravke došao u Vladu i da je s tom tvrtkom neraskidivo vezan - kaže Antunović. Što se tiče vođenja Vlade rekla je kako nikad za Jadranku Kosor nije rekla kako neće znati raditi i smatra da je bila u pravu.

- Kao ženi joj čestitam, ali smatram da je još više trebala napraviti kako je ne bih zapamtili samo kao prvu premijerku. Osim toga mislim da joj manje u radu smeta oporba nego problemi unutar stranke - objašnjava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 16:58