SPOR OKO GRANICE

Više od polovice Hrvata protiv dogovora sa Slovenijom

Dogovorom Kosor - Pahor zadovoljno je 16,8% građana. Među nezadovoljnima, njih čak 22,8 posto ispitanika smatra da nam dogovor uopće ne treba
Zagreb, 261009.Savska, HGK.U jednodnevni posjet Hrvatskoj dosao je premijer Slovenije Borut Pahor.Na slici: Jadranka Kosor i Borut Pahor.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongracic / CROPIX

ZAGREB - Hrvatski građani nisu zadovoljni arbitražnim sporazumom koji je premijerka Jadranka Kosor potpisala sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom, a koji bi danas trebao biti ratificiran i u Saboru.

Nemamo se što dogovarati

Više od polovice ispitanih u anketi Jutarnjeg lista, točnije 56,5 posto građana, nije zadovoljno dogovorom sa Slovenijom i sporazumom. Među nezadovoljnima najviše je onih (čak 22,8 posto) koji smatraju da dogovor sa Slovenijom uopće nije bio potreban. Dakle, ne samo da su protiv arbitražnog sporazuma i njegova sadržaja nego drže da se Hrvatska nema što dogovarati sa Slovenijom.

Bit ćemo oštećeni

Iako su nezadovoljni sporazumom, 15,2 posto anketiranih građana vjeruje da Hrvatska njime neće biti zakinuta. Najviše je ipak građana, 25,7 posto, koji su zadovoljni što je došlo do dogovora. Oni smatraju da će Hrvatska biti oštećena, ali očito drže da je za našu zemlju veća korist od dogovora sa Slovenijom. Potpuno zadovoljnih građana kojima je drago što je konačno riješen spor je samo 16,8 posto, pokazuje naše istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 14:26