SPOR S DEŽELOM

SDP za, a Josipović protiv Sporazuma

O arbitražnom sporazumu u Saboru bi se trebalo glasati u petak. Predsjednički kandidat Josipović ne bi trebao imati problema u stranci zbog protivljenja
 Reuters

ZAGREB - SDP će podržati ratifikaciju arbitražnog sporazuma sa Slovenijom, doznajemo iz razgovora s nekoliko članova Predsjedništva stranke, koje je sinoć ponovno raspravljalo o toj temi. O arbitražnom sporazumu u Saboru bi se trebalo glasati u petak.

Neće biti jedinstveni

Moguće je, međutim, da će pojedini zastupnici SDP-a biti protiv ili suzdržani, ali to neće ugroziti ratifikaciju sporazuma. Jedan od njih bit će predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović, koji je i do sada kritizirao taj sporazum.

- Nisam promijenio svoje mišljenje. I dalje smatram da je Sporazum loš i neću ga podržati - rekao nam je jučer Josipović.

Zbog svog stava, prema svemu sudeći, Josipović ne bi trebao imati problema sa strankom jer mu je još prije, kako doznajemo, stranački Klub zastupnika dao pravo da glasuje prema svom mišljenju.

Ublažavanje razlika

U vodstvu SDP-a, doduše, ima i onih koji smatraju kako bi bilo bolje da i Josipović u konačnici podrži sporazum, ali stranka to neće ultimativno tražiti od njega.

- Možda bi ipak trebali pronaći način kako ublažiti veliku razliku između stava stranke i našeg predsjedničkog kandidata - kaže jedan od članova Predsjedništva. O toj mogućnosti moglo bi se raspravljati danas na sastanku Kluba zastupnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 16:21