PREDSJEDNIŠTVO HDZ-A

Plenković: ‘Milanović? Treba biti korektan i normalan, a ne zvati ljude udbaškim izrodima‘

Predsjednik HDZ-a rekao je da trenutno nema informacije o protukandidatima na unutarstranačkim izborima, ali da se na njima može kandidirati tko god želi

Andrej Plenković

 Ranko Suvar/Cropix

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković pohvalio se u ponedjeljak nakon sjednice Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice manjim brojem nezaposlenih u odnosu na 2016. godinu, kad je bilo više stanovnika i manje stranih radnika, prenosi N1 Televizija.

- Dotaknuli smo se (na sjednici) poremećaja u opskrbi električnom energijom, koja se dogodila u petak. Srećom, sve je prošlo bez velikih poteškoća, uz neugodnosti koje nestanak električne energije može prouzročiti - rekao je premijer te potom komentirao MOL, za koji smatra da nema argumente u zahtjevu.

image

Andrej Plenković

Ranko Suvar/Cropix

Plenković nije čestitao Darku Milinoviću na pobjedi na izborima u Gospiću već je odlučio čestitati Josi Vrkljanu na dobrom rezultatu, koji vidi kao potvrdu jačanja HDZ-a na tom području.

Nakon pitanja novinara oko tih izbora, osvrnuo se na pobjednika.

- Nismo se čuli, ali evo, čestitam mu sada. Mi ćemo za deset mjeseci pokušati odigrati bolju utakmicu. Gospodin Vrkljan potpuno je novi kandidat i preuzeo je tu dužnost u posljednjih nekoliko tjedana i mislim da je, s obzirom na tu situaciju, to dobar rezultat - rekao je Plenković.

Spomenuo je i unutarstranačke izbore.

- U fazi smo prikupljanja potpisa, a idućeg tjedna bismo predstavili kandidate i kandidatkinje. Trenutno nemamo informacije o protukandidatima, ali bilo tko se može kandidirati - rekao je premijer.

Plenković je rekao da će utakmicu Hrvatske i Italije na Europskom nogometnom prvenstvu gledati na televizoru. Nada se pobjedi i uvjeren je u nju. U Njemačku će na stadion samo pod jednim uvjetom.

- Ako bude finala, idem - uz osmijeh je komentirao premijer.

image

Andrej Plenković

Ranko Suvar/Cropix

Pismo predsjednika Zorana Milanovića na temu Vijeća za vanjsku politiku sadržajno nije želio komentirati “jer ga nije čitao”, bez obzira na to što su u njemu iznesene neke konkretne ideje, prenosi N1 Televizija.

- Samo smo odgovorili da se prije sve usuglašavalo i bez vijeća. Sve se može dogovarati ako su akteri normalni. Ako nisu, to je onda nešto drugo. Treba biti korektan i normalan, a ne zvati ljude udbaškim izrodima, a onda se praviti nevješt. Problem Milanovićevog ponašanja za vrijeme kršenja Ustava nije samo njegov nego i cijele scene koja to dopušta - rekao je premijer.

image

Andrej Plenković

Ranko Suvar/Cropix

Plenković, međutim, ne smatra da on krši Ustav po pitanju vanjske politike.

- Kad ja to radim? Pitali smo ga jednom za sastanak, kad je počela agresija na Ukrajinu. On je odbio sudjelovati na njemu, lakonski je odmahnuo rukom - "ne treba nam to". Ovo je tema kao i Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa. Prošli tjedan je to bila tema, prijavljivalo se HDZ, a ovaj tjedan ništa jer nije u pitanju HDZ. Postoje dvostruka mjerila i zar moramo pobijediti 20 puta da bi se to reklo? - rekao je premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 13:05