IZBORI U SPLITU

'SVE IZGLEDA DOBRO I IDE NA DOBRO!' SDP-ov Ivo Baldasar slavi u stranačkom stožeru na Bačvicama

 Jadran Babić / CROPIX

Željko Kerum, prema prvim rezultatima izlaznih anketa, izgubio je vlast nakon četiri godine gradonačelničkog mandata u Splitu!

U drugi krug, kako sada stvari stoje, idu SDP-ov kandidat Ivo Baldasar i HDZ-ov Vjekoslav Ivanišević, sa svojim koalicijskim partnerima. Baldasar je prema anketama osvojio 30,62 posto glasova, a Ivanišević 22,51 posto dok je Kerum skupio tek 16,43 posto glasova.

U izbornom stožeru Županijskog i gradskog SDP-a na Bačvicama, očekivano, atmosfera slavljenička, iako su svi oprezni s davanjem pobjedničkih izjava.

Rezultati se prate na video zidu. Članovi i simpatizeri stranke pljeskom su pozdravili rezultate za Split. Ali i za Rijeku, gdje aktualni gradonačelnik Vojko Obersnel ima šansu dobiti još jedan mandat već u prvom krugu.

- Prema izlaznim anketama ja očito dobro stojim, kao i naša koalicijska lista. Za neke veće komentare treba pričekati 21 sat. Za sada mogu reći da izgleda dobro i da ide na dobro – rekao je Baldasar.

Gradsko vijeće je u Splitu, prema izlaznim anketama, dobio HDZ sa svojim koalicijskim partnerima i to s 23,16 posto. Oni dobivaju 10 mandata. Lista SDP-a ima 21 posto i devet mandata, Kerum je dobio 11,71 posto podrške i pet mandata, Ivan Grubišić 11,27 posto i pet mandata, Marijana Puljak 9,1 posto i četiri mandata, a Anđelka Visković 5,61 posto i dva mandata

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 04:27