GUŽVA NA MAGISTRALI

Specijalci spriječili Lijanovićevu cestovnu blokadu Dubrovnika

Neum, 060610.Jerko Ivankovic Lijanovic kandidat za predsjednika presjednistva BiH i 20-tak njegovih aktivista Narodne Stranke - radom za boljitak, prosvjedovali su u Neumu uz magistralnu cestu, prijeteci da ce ju zatvoriti.Mada je blokada magistralne ceste najavljena do nje nije doslo zbog osiguranja prosvjeda.Uz magistralnu cestu prosvjed su osiguravali specijalne postrojbe MUP-a Hercegovacko-neretvanske zupanije iz Mostara. Na slici: Jerko Ivankovic Lijanovic daje izjavu za medije. Foto: Denis Jerkovic / CROPIX
 Denis Jerkovic / CROPIX

NEUM - Unatoč pompoznim najavama članovi i aktivisti Narodne stranke radom za boljitak sa svojim dopredsjednikom, Jerkom Ivankovićem Lijanovićem nisu u nedjelju 'pet do dvanaest' blokirali jadransku magistralu prema Dubrovniku.

Tek nešto više od dvadesetak stranačkih simpatizera okupilo se na izlazu iz Neuma, uz veliko policijsko osiguranje. Naime, temeljnoj policiji Neum u pomoć su priskočili i specijalci iz Mostara, tako da prometna komunikacija Dubrovnika sa ostatkom Hrvatske niti u jednom trenutku nije bila ugrožena.

Lijanović je još jednom ponovio da je sramotno ponašanje HDZ-a Hrvatske i HDZ-a BiH, prema Hrvatima, kojima se za hrvatske parlamentarne izbore dopušta glasovati samo u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, naglašavajući da će tako u konzulatu u Mostaru morati glasovati 120 tisuća ljudi što je nedopustivo i diskriminirajuće prema hrvatskim državljanima, koji imaju prebivalište u BIH.

- Nije nam namjera zatvarati prometnice nego želimo ovo iznimno važno pitanje za Hrvate u BIH riješiti dijalogom - kazao je Jerko Ivanković-Lijanović.

Ministar MUP-a Hercegovačko neretvanske županije, Zoran Krešić, koji je također bio na terenu uz policajce, istaknuo je da gospodin Lijanović nije pokušavao prekinuti prometnu komunikaciju te da bi ga policija zasigurno prekinula u takvoj namjeri, budući za područje Neuma vrijede uvjeti slobodne komunikacije, što je rezultat dogovora Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Inače, Jerko Ivanković Lijanović već odavno nije dobrodošao u Neumu. Građani sa kojima smo uspjeli porazgovarati nisu bili voljni javno govoriti. Tek su odmahivali rukama poručujući Lijanoviću da u Neumu nema što tražiti.

- Neka prosvjede organizira u svoje dvije kuće koje posjeduje u Neumu, a ostale neka pusti na miru, komentirali su Neumljani.

- Ovo je samo jeftin pokušaj sakupljanja predizbornih bodova, Lijanović je Hrvatima u BiH nanio veliku sramotu - rekao je Dragan Raguž.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 04:37