OŠTRE RIJEČI

Šeks o Milanoviću: ‘Spletkar, protuha, hulja i propalica!‘; Bauk: ‘Neka Šeks napravi šator ispred Pantovčaka‘

Stekli su se uvjeti za Milanovićev opoziv, smatra Šeks, a prvo bi pokrenuo postupak njegove privremene spriječenost
Vladimir Šeks
 Goran Mehkek/Cropix

Član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks komentirao je istupe predsjednika Zorana Milanovića. Nakon što je ranije tijekom dana izjavio kako "je njegovo ponašanje koktel psihičkih poremećaja", HDZ-ov politički veteran u novom je istupu za RTL bio još oštriji.

"Radi se o osobi koja je spletkar, koja je jedna najobičnija politička protuha, jedna hulja, jedna propalica", izjavio je Šeks.

Stekli su se uvjeti za Milanovićev opoziv, smatra Šeks, a prvo bi pokrenuo postupak njegove privremene spriječenosti.

"U tom postupku gdje se utvrđuje privremena spriječenost predsjednika Republike da obnaša svoju dužnost, prvo se provodi psihijatrijsko vještačenje o ubrojivosti, istodobno DORH bi trebao provesti izvide, da se izvidima utvrdi kaznenopravna odgovornost - prijetnje, ucjene, nasrtaj na ustavni poredak", dodaje Šeks.

RTL navodi kako se u HDZ-u ograđuju od stavova Vladimira Šeksa, a i neki od saborskih zastupnika koji su danas reagirali nisu za tu opciju.

"Ne vidim osnove za opoziv, ne vidim da je kršio neke zakone", kaže Stjepo Bartulica.

"Predlažem Šeksu da se za početak posluži HDZ-ovom metodom i napravi šator ispred predsjedničkog ureda", poručuje Arsen Bauk.

Grmoja: 'Nećemo podržati Šeksovu inicijativu'

Na prepisku Milanovića i Pupovca, reagirao je i saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

"Zovu me mediji i pitaju hoćemo li podržati Šeksovu inicijativu za opoziv Milanovića. Odgovaram da je predsjednika izravno biralo preko milijun hrvatskih građana i da bi razlozi za njegov opoziv u Saboru trebali biti jako “debeli”.

Razlog sigurno ne može biti žestoka prepirka s Miloradom Pupovcem do koje je došlo jer Milorad nije ispunio očekivanja PRH.

Uostalom, ako ćemo iskreno, a jedino tako znam, i sam sam pobornik fajta bez rukavica. Volim nastup i stil u kojem se kaže ono što se misli. Nisam pobornik naučenih frazetina i briselskog novogovora.

Dakle, nećemo podržati Šeksovu inicijativu ali sam spreman odmah dati potpis i dignuti obje ruke za konačno micanje štetočine i suradnika UDBA-e Šeksa iz hrvatske politike i pravosuđa!", napisao je Grmoja na Facebooku. (Jutarnji.hr)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 13:52