REPOVI IZBORA

SDP: Bandić je dokaz da je Kerum izgubio podršku Splićana

 Paun Paunović/CROPIX

SPLIT - Splitski gradonačelnik Željko Kerum izgubio je podšku Splićana, to pokazuju rezultati predsjedničkih izbora u kojima Kerumovi glasači nisu poslušali gradonačelnikov poziv da biraju Milana Bandića - zaključio je Marin Jurjević, predsjednik splitskog SDP-a u četvrtak.

- U prvom krugu izbora Milan Bandić, kojega je podržao Željko Kerum, osvojio je tek šesto mjestu po broju glasova Splićana. To je očito ocjena glasača o stanju u Splitu - rekao Jurjević na konferenciji za novinare SDP-a. Ivo Josipović je u drugom krugu dobio 61,13 posto glasova Splićana.

- Takav rezultat pokazuje da su građani ovoga grada za civiliziranu, mirnu i staloženu Hrvatsku - kazao je Jurjević. U Splitsko-dalamtinskoj županiji, koja se doživljava kao bastion HDZ-a, Josipović je osvojio 51,5 posto glasova.

- Ti rezultati govore da se svijest ljudi u Županiji mijenja i da SDP ima šansu dobiti glasove na sljedećim parlamentarnim izborima - mišljenje je predsjednika županijskog SDP-a, Veljana Radojkovića.

Splitski SDP će u veljači imati unutarstranačke izbore. Još nisu istaknute službene kandidature za predsjednika ogranka, a svoj su interes za šefa splitskih socijaldemokrata do sada iskazali Ivo Baldasar, Gojko Čepo, Marin Jurjević, Goran Kotur i Ranko Ostojić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. srpanj 2024 01:57