SUMNJIVE PRENAMJENE

SDP priječi Bandića da gradi gospodarsku zonu u Ježdovcu

Odbor jednoglasno smatra da se u izradi prostornog plana pogodovalo privatnom investitoru te da unutar zelene zone ne može biti i gospodarska

ZAGREB - Skupštinski Odbor za mjesnu samoupravu jučer je jednoglasno odbio gradonačelnikov prijedlog o izradi urbanističkog plana gospodarske zone Ježdovec, jer smatraju da se pogodovalo privatnom investitoru i da unutar zelene zone ne može biti i gospodarska.

Još jedna pljuska Bandiću

Prijedlog na sjednici Skupštine u četvrtak, sasvim je izvjesno, neće biti prihvaćen, jer mu se protivi SDP koji ima većinu. Bit će to još jedna pljuska bivših stranačkih kolega “odmetnutom” gradonačelniku.

- U prijedlogu ne vidimo interes Grada već samo privatnog investitora. Kad bismo to prihvatili, ozakonili bismo prljavu rabotu - pojasnio je SDP-ovac Dan Špicer.

Podsjetimo, na vodozaštitnom području površine 30 tisuća četvornih metara, trebala je niknuti gospodarska zona s poslovnim zgradama, no nakon otkrića sumnjive prenamjene zemljišta, oporbeni i zastupnici SDP-a na prošloj su sjednici Skupštine tražili dodatno pojašnjenje.

Sumnjaju na korupciju

Sporno zemljište prvo je bilo negrađevinsko, ali vlasnik tvrtke VMD Promet Domagoj Mandić na njega je nasuo šljunak i pretvorio ga u parkiralište.

Nakon toga, od Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb zapad Mandić je zatražio prenamjenu, što je i naposlijetku dobio. Godinu dana nakon toga pokreće se izrada plana.

Zemljištu se tako udeseterostručuje vrijednost, pa sumnjaju i na korupciju, zbog čege su neki oporbeni zastupnici prijetili prijavama USKOK-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 08:58