VELIKI POVRATAK

Rajić počinje graditi tvornicu ljekova

Predstavljanje PharmaS-a bit će organizirano upravo u Popovači, mjestu koje uskoro postaje naša nova adresa, kazao je bivši vlasnik Dukata
 Miroslav Kiš/Cropix

SISAKLuka Rajić, vlasnik tvrtke PharmaS koja počinje početkom prosinca graditi tvornicu generičkih lijekova u Popovači, najavio je u ponedjeljak u Sisku predstavljanje svog stručnog tima i čitavog projekta u srijedu u Popovači.

- Predstavljanje PharmaS-a bit će organizirano upravo u Popovači, mjestu koje uskoro postaje naša nova adresa. Želimo biti prvi koji će stanovnicima Popovače dati sve informacije o našoj kompaniji kako bi od samog početka uspostavili dobre odnose sa zajednicom s kojom ćemo, vjerujem, uspješno surađivati, kazao je bivši vlasnik Dukata, Luka Rajić.

Županica Marina Lovrić Merzel istaknula je kako na području Hrvatske nema ovakvih značajnih investicija koje donose novo zapošljavanje. - Dolazak PharmaS-a u Sisačko-moslavačku županiju nije slučajan. Pobjedili smo na tržištu u Hrvatskoj, jer smo imali najbolje uvjete, najviše otvorili mogućnosti u brzini ishođenja građevinske dozvole i osigurali sve potrebno za realizaciju projekta.

Osnovna zadaća regionalne i lokalne samouprave je da stvorimo atmosferu za ulaganje u poslovne zone, u direktne olakšice poput komunalnog doprinosa i komunalnoj naknade da učinimo prihvatljivim za investitore što smo mi i učinili, kazala je županica Lovrić Merzel. Načelnik Općine Popovača, Josip Mišković kazao je kako je poduzetnička zona Mišička, gdje će biti izgrađena nova tvornica generičkih lijekova, ima osiguranu svu potrebnu infrastrukturu te da postoji veliki interes investitora za pokretanje biznisa upravo u toj zoni koja će se ipak morati širiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 10:19