SPORNI PRITVOR

Odvjetnici: ‘I očekivali smo da će izaći na slobodu’

Odvjetnik Branko Šerić kaže: Ovo je primjer da sud autonomno postupa i donosi odluke

ZAGREB - Puštanje na slobodu odvjetnika Zorana Markovića, suvlasnika odvjetničkog društva Plišo & Marković, poznatog po zastupanju jakih klijenata, velikih tvrtki i državnih institucija, većina je njegovih kolega odvjetnika očekivala.

Lažna faktura

Mnogi zagrebački ugledni odvjetnici tvrde da takav stav nemaju zbog pukog solidariziranja s kolegom, nego zato što se o ovom slučaju više mjeseci vodi istraga, većina osumnjičenika puštena je iz pritvora te, kako kažu, nije ni bilo razloga za zadržavanje u pritvoru.

Činjenica jest da je USKOK pritvor predložio zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, a kako se dio za koji se tereti Marković temelji na dokumentaciji, odnosno “lažnoj fakturi”, a ne svjedocima, ta je osnova za pritvaranje otpala.

Očekivan potez

Bivši sudac, zagrebački odvjetnik Branko Šerić, branitelj u aferama Maestro i Hrvatska poštanska banka, očekivao je Markovićevo puštanje.

- Ovo je primjer da sud autonomno postupa, ‘misli’ i donosi odluke. Nema smisla polemizirati je li bilo potrebno uopće uhititi odvjetnika Markovića jer je to bila odluka policije, odnosno USKOK-a, koji je ipak samo strana u postupku, a sud je taj koji donosi odluku - rekao je odvjetnik Branko Šerić.





Optuženi odvjetnici

Juraj Parazajder u slučaju Maestro osuđen na tri godine zatvora

Alen Blagajac, Anđelo Miloš i Davor Radaković protiv njih se vodi postupak nazvan “gruntovec”

Branislav Janjanin protiv njega se vodi više postupaka zbog prijevara i krivotvorenja punomoći

Dragan Milačić pravomoćno osuđen zbog prevare i prijetnje kupcu stana

Gordan Vuletić, istražni postupak zbog utjerivanja duga za svoju stranku





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 08:33