ZORAN MILANOVIĆ:

Milanović: Tko misli da će se Bandić boriti protiv korupcije, nek' si ga bira

Zagreb, 071008.Prosvjed protiv organiziranog kriminala na Cvjetnom trgu. Povod prosvjedu bilo je ubojstvo Ivane Hodak. Na prosvjedu se pojavio i predsjednik SDP - a Zoran Milanovic.Foto: Marko Miscevic / CROPIX
 Marko Miščević/CROPIX

ZAGREB - Od početka sam vjerovao da imamo najbolje kandidate, te da smo izabrali najboljega - Ivu Josipovića. Novog predsjednika vidim kao stup sustava i borca protiv korupcije. Onaj tko misli da je to Milan Bandić, neka si ga bira - rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović u 'Intervjuu tjedna' na Radiju 101.

- Možda neću raditi kao konj, ali sam imao konjske živce dosad. Bandić sad bježi, što govori i o njegovom karakteru. Ide sada kad se Zagreb nalazi u velikim financijskim problemima, očito više nije seksi biti gradonačelnik - izjavio je te dodao kako SDP ne namjerava rušiti Bandića traženjem referenduma, jer će "respektirati Bandićevu pobjedu na gradonačelničkim izborima".

- Ako Josipović ne pobijedi na izborima, očekujem nekoliko onih koji će pokrenuti pitanje moje ostavke. No Ivo Josipović i Ljubo Jurčić su, po mome mišljenju, najbolje što je SDP imao za ponuditi - odgovorio je Milanović na pitanje o svojoj ostavci u slučaju SDP-ovog poraza na predsjedničkim izborima.

Milan Bandić nije Branimir Glavaš, niti sam ja Ivo Sanader. Bandića nitko nije tjerao iz stranke, on je sam pobjegao - komentirao je Milanović stanje unutar svoje stranke.

Prema Milanovićevom mišljenju, Bandić je financirao svoju kampanju 'lovom Zagrepčana.'

Šef SDP-a smatra da probleme unutar Holdinga i postavljanje nerealnog proračuna su problemi s kojima će se Bandić morati suočiti nakon završetka kampanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 04:19