VRUĆ DOČEK

Metkovčani napali Jambu i Bandića: Sad ste došli, a mi 'plivamo' od Tri kralja!

 Denis Jerković/CROPIX

METKOVIĆ - Za razliku od nedavne predizborne kampanje kada je dočekan ovacijama današnji posjet Milana Bandića Metkoviću nimalo nije bio ugodan. Stanovnici Zagrebačke ulice zaustavili su i iznapadali njega i gradonačelnika Stipu Gabrića Jambu, protestirajući tako zbog bezizlaznog stanja u kojem se našli.

- Sram vas bilo. Sada ste došli, a mi plivamo u vodi od Tri kralja. Ovo je sramota - revoltirano su reagirali stanovnici Zagrebačke ulice, kojima je voda doslovno došla do grla. Iako se glavnom ulicom može proći u osobnom vozilu i gumenim čizmama, njihovi domovi i dalje su puni vode.

- Grad dijeli čizme i namirnice a nama ništa ne da - uzviknula je Nada Vekić. Sada mi ne treba ništa kada nam je sve propalo u vodi. Sa njom se složila i Matilda Vekić i Mara Vekić, koja je u svojoj kući ostala sama sa bolesnim mužem astmatičarem.

- Jedva je došao do doktora a stvari u kući smo morali podizati, nitko nam u kuću nije povirija osam dana - ogorčena je Mara Vekić. Svi ljudi u Zagrebačkoj nedaleko od crkve Svetog Nikole, kažu da i spavaju u dubokim gumenim čizmama. Ali čini se da svi i nemaju čizme.

- Nama ne treba humanitarna pomoć pa neka gospodin Bandić to što je dovezao vrati u Zagreb, mi smo od grada Metkovića tražili čizme, ali ih nismo dobili - dobacivali su okupljeni građani dok je Milan Bandić u pratnji gradonačelnika, Stipe Gabrića -Jambe prolazio prema crkvi Svetog Nikole, gdje je iskrcao pomoć koju je sa sobom donio.

Bilo je tu, nekoliko gumenih čamaca, pitke vode, čizama, svjetljki i još nekih potrepština, koje bi u ovakvoj situaciji mogle zatrebati ugroženim stanovnicima, desne strane Metkovića. Ovu pomoć će najpotrebnijima razdijeliti župnik don. Senko Antunović.

Iako baš i nije srdačno dočekan Milan Bandić se nije ljutio na ljude, koji su protestirali.

- Oni su revoltirani i ja ih razumijem - rekao je Bandić. Međutim, gradonačelnik Stipe Gabrić-Jambo, odgovarajući na prozivke da grad Metković nije dovoljno učinio za stanovnike desne strane grada Metkovića, ustvrdio je kako je grad iz vlastitih sredstava kupio 400 pari čizama, koji su dijeljeni ugroženom stanovništvu, a dijelilo se i prehrambenih namirnica najugroženijima.

- Grad je učinio koliko je mogao, - kazao je Jambo, ponovno optuživši predsjednika Sabora Luku Bebića i HDZ, što nije izgrađen projekt obrane do poplava u Metkoviću.

- U svim gradovima projekte obrane od poplava financira Republika Hrvatska iz državnog proračun a u Metkoviću HDZ nije želio dati novac, pa sada imamo poplavu - zaključio je Jambo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 21:51