IZBORNA KAMPANJA

Kukuriku koalicija u Jastrebarskom: Ako nova vlada ne ostvari energetsku strategiju, onda Hrvatska zaista nema šanse!

Uvozimo između 52 i 58 posto energije, a istodobno po jedinici proizvoda trošimo dva puta više energije od prosjeka Europska unija, rekao je Čačić
Slavonski Brod, 211111.Parlamentarni izbori 2011."Ne obecajemo Svicarsku preko noci, ne obecajemo brda i doline, obecajemo moguce, a moguce je ravnopravna, jaka i bogata Hrvatska u Europskoj uniji" porucio je iz Slavonskog Broda prvi covjek Kukuriku koalicije Zoran Milanovic. Na skupu koalicije za V. izbornu jedinicu na sredisnjem gradskom trgu govorili su nositelj liste Igor Dragovan, Silvano Hrelja te Radimir Cacic. Pred oko tisucu gradjana predstavili su svoj program Plan 21 te predstavili sve kandidate za V. izbornu jedinicu. Na slici Milanovic na predizborni skup Kukuriku koalicije.Foto: Danijel Soldo / CROPIX
 Danijel Soldo / CROPIX

Zoran Milanović i Radimir Čačić danas su u Jastrebarskom najvažnijim projektom buduće vlade ocijenili energetiku, obećavši da će Kukuriku koalicija , ukoliko pobijedi na izborima, pokrenuti novi investicijski ciklus u tom sektoru.

Veliki specijal Jutarnjeg IZBORNI STOŽER 2011 >> sve o izborima pratite OVDJE

"Nova vlada ako ne realizira svoj najvažniji program, a to je energetika, onda Hrvatska zaista nema šanse", rekao je Čačić nakon što je s Milanovićem obišao Tvornicu betonskih stupova u Jastrebarskom.

"Distribucija energije u zadnjih deset godina u Hrvatskoj ne samo da nije unaprjeđivana, već nije ni održavana", rekao je Čačić.

Milanović je nakon obilaska Tvornice betonskih stupova najavio investicijski ciklus u energetici.

"Vjerujemo da je to nešto čime možemo pokrenuti Hrvatsku i već u prvoj godini očekivati rezultate", izjavio je Milanović.

"Uvozimo između 52 i 58 posto energije, a istodobno po jedinici proizvoda trošimo dva puta više energije od prosjeka Europska unija", rekao je Čačić, naglasivši da se uz proizvodnju i distribuciju energije nužno posvetiti i štednji.

"Uz racionalniju potrošnju uvoz energije uopće ne bi bio potreban", zaključio je Čačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 19:06