BURAN SASTANAK

Kosor Mladom Jastrebu: Rat je gotov, sada ja zapovijedam!

Borković je vikao, prozivao ministre, lupao šakom o stol. Smirila ga je Jadranka Kosor
 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB -Na nedavnom sastanku s premijerkom Kosor u povodu slučaja Purda, Branko Borković zvani Mladi Jastreb podizao je ton i vikao na članove Vlade, ministre Tomislava Karamarka , Davora Božinovića i Tomislava Ivića, pa i lupao šakom o stol, sve dok ga premijerka Kosor nije ušutkala riječima: “Gospodine Borkoviću, mi znamo da ste vi bili zapovjednik Vukovara, ali u Vukovaru i u Hrvatskoj više nije rat, a u Vladi ja zapovijedam!”.

Jutarnjem listu nekoliko je sugovornika sa sastanka potvrdilo da je Borković nastavio razgovarati pomirljivim tonom, a ponovno se transformirao sutradan na bini u Vukovaru, gdje je Vladu prozivao za kriminal, dok su okupljeni skandirali Merčepu, Glavašu, Šeksu te Juri i Bobanu.

Braniteljski jastreb

Prema izvorima bliskim Vladi, najglasniji dio okupljenih činili su pripadnici osječke Hvidre koju kontrolira Glavašev HDSSB. Skup u Vukovaru, posvećen Tihomiru Purdi , tako se pretvorio u agitaciju strankama na krajnjoj desnici kojima se, očito, priklonio i Borković.

Radikalna desnica

U posljednjih nekoliko javnih istupa on je upozoravao na opasnost treće Jugoslavije, inzistirao na tužbi protiv Srbije, te kritizirao Josipovića i Kosor zbog “popustljive politike prema Srbiji”. Jutarnji doznaje i da je prije skupa u Vukovaru došlo do razilaženja Mladog i Starog Jastreba, jer se Mile Dedaković Jastreb nije slagao s radikalnom retorikom Branka Borkovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 13:17